NRK Meny
Normal

Politiet etterforsker knivran i Sarpsborg

To personer utga seg for å være fra politiet for å komme seg inn i en leilighet i Sarpsborg. Inne i leiligheten truet de beboeren med kniv. – Handlingen virker å være målrettet mot en bestemt person, sier politiet.

Politiet etterforsker knivran i Sarpsborg

Politiet etterforsker et ran i Sarpsborg sentrum.

Foto: Sebastian Nordli

Sarpsborg-politiet rykket i går kveld ut til en adresse på Yven der de pågrep fem personer. Pågripelsene skjedde etter innbrudd i to leiligheter i St. Marie gate i Sarpsborg sentrum ved 22.50-tiden onsdag kveld.

– To personer har tatt seg inn i en blokk. De hadde først vært inne i én leilighet, før de så tok seg videre inn i en annen leilighet. I denne leiligheten har de truet en person med kniv og tatt med seg en del gjenstander, forteller krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

For å komme seg inn i leilighetene hadde de to utgitt seg for å komme fra politiet.

– Men da døren ble åpnet, så forsto man raskt at det ikke var snakk om politiet, men noen helt andre, forteller Andersen.

Uoppgjort gjeld

Kai Andersen

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet sier at de ser alvorlig på saken.

Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags gjenstander gjerningspersonene tok med seg fra leilighetene, men han forteller at de hadde spurt etter en navngitt mann.

– Motivet ser ut til å være at vedkommende som eier en av leilighetene de tok seg inn i har en uoppgjort gjeld til den vi antar er hovedgjerningsmann. Det dreier seg om penger. Men det er andre ting enn penger som har blitt tatt med fra leiligheten, sier han.

Politiet er sikre på at to av de fem pågrepne er samme personer som tok seg inn i leilighetene.

– Det virker som at to av de andre personene har kjørt gjerningsmennene til og fra stedet, mens den femte personen eier leiligheten de fem ble pågrepet i, sier krimsjefen.

– Ikke tilfeldig

Politiet kjenner godt til tre av de pågrepne fra tidligere, mens de to siste er mer ukjente. Andersen forteller at de involverte tilhører et miljø som politiet kjenner godt til.

– Handlingen er ikke tilfeldig, men målrettet og direkte knyttet til en bestemt person. Dette dreier seg om et gjeldsforhold mellom to personer, sier han.

Politiet jobbet torsdag ettermiddag med å skaffe seg full oversikt over hendelsesforløpet og hadde da ikke tatt stilling til om noen av de pågrepne skal fremstilles for varetekt.

Ingen personer ble skadet under innbruddene.

– Det er ikke utført vold mot noen i de to leilighetene, men det oppleves selvsagt som truende når noen tar seg inn på denne måten og i tillegg er bevæpnet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utrykningsskjøring på E6

    Det vil være flere synlige utrykningsskjøretøyer på E6 i Østfold i dag. Det er nødetatene som driver med trening og godkjenning, opplyser Østfold-politiets operasjonsleder. Kjøringen vil foregå frem til klokken 15 i ettermiddag.

  • Kreditorene enige om Norske Skog

    Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

    Norske Skog Saugbrugs - Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK