NRK Meny
Normal

Politiet fant sprengstoff under ny aksjon mot Mysen-leilighet

Mannen som ble pågrepet etter å ha truet med sprengstoff i Mysen sentrum ble både løslatt og pågrepet på nytt onsdag.

Pågripes i Mysen etter å ha forskanset seg

Her får politiet kontroll på mannen som truet med sprengstoff i Mysen sentrum.

Foto: Petter Larsson / NRK

Politiet gjennomførte tirsdag en massiv aksjon mot en leilighet i Mysen sentrum, etter at en mann oppførte seg truende.

Han truet blant annet med at han hadde sprengstoff og det lokale politiet fikk bistand av bombegruppa og spesialtrente forhandlere for å få kontroll på situasjonen. Flere personer ble evakuert.

Politiet fikk til slutt kontroll på mannen og sendte ham videre til helsevesenet tirsdag ettermiddag. Men allerede onsdag var han tilbake i bygården.

– Hvordan er det mulig at en person som har framført bombetrussel mot en bygning der det bor mange personer kan være tilbake dagen etter? sier en nabo av mannen til Smaalenenes Avis.

Væpnet aksjon i Mysen

Store styrker fra politiet rykket ut til Mysen sentrum etter truslene. Flere personer ble evakuert og folk ble bedt om å holde seg borte fra området.

Foto: Petter Larsson

Pågrepet etter tips

Men onsdag kveld ble han pågrepet igjen, etter at politiet gjorde funn av sprengstoff i tilknytning til leiligheten.

– Vedkommende ble pågrepet onsdag kveld og kommer til å bli avhørt av politiet. Bakgrunnen for pågripelsen var blant annet nye opplysninger i saken, forteller politioverbetjent Svend Åge Sletten ved Indre Østfold politistasjon til NRK.

Truet med sprengstoff i Mysen

Bombegruppa fra Oslo bistod politiet i aksjonene både tirsdag og onsdag.

Foto: Ina-Kristin Lindin/NRK

Politiet rykket på nytt ut til leiligheten i Mysen sentrum, etter å ha fått et tips om sprenglegemet. Bombegruppa i Oslo bistod i aksjonen.

– Det ble meldt inn til politiet av en som har tilgang til leiligheten. Politiet rykket ut og sikret seg gjenstanden.

Kunne dette gjort stort skade?

– Det er et skadepotensial der, men vi er tidlig i etterforskningen og ønsker ikke å kommentere noe mer rundt det. Vi må undersøke omstendighetene først, det vil også bli gjort tekniske undersøkelser av sprenglegemet.

Mannen er siktet for brudd på våpenloven.

– Vi gjør avhør av siktede, vitner og andre som kan ha informasjon, sier Sletten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter i retten etter trusler

    En politibetjent i Østfold skal ha fått drapstrusler mot seg og sin familie av en mann som ble pågrepet i Fredrikstad. I dag må en 24 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for grover trusler mot politibetjenten og hatefulle ytringer mot muslimer. Politiadvokat Jalal Khan sier truslene er alvolige. Mannens forsvarer, Øyvind Abrahamsen, ønsker ikke å kommentere saken før tingrettens behandling.

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.