NRK Meny
Normal

Åtte etterforskere jobber fulltid med russevoldtektssak

Østfold-politiet ber russ fra hele landet om å ta kontakt dersom de har informasjon i voldtektssaken fra landstreffet på Fredriksten festning.

Voldtekt på russetreff i Halden

Politiet gjennomførte både søndag og mandag tekniske undersøkelser ved de mobile toalettene på Fredriksten festning.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Etterforskere fra Kripos bistår nå i etterforskningen av den anmeldte voldtekten fra landstreffet for russ i helgen.

– Politiet etterforsker bredt og har satt ned et eget team på saken.Vi har styrket etterforskningen og det er nå åtte etterforskere og analytikere som jobber med saken på heltid, sier sjef for Felles Kriminalenhet, Tom Erik Guttulsrød, i Østfold politidistrikt.

– Utelukket å henlegge

Tom Erik Guttulsrød

Tom Erik Guttulsrød i Østfold-politiet forteller at politiet har satt inn store ressurser for å etterforske voldtektssaken.

Foto: Heidi Gomnæs/NRK

Det var natt til søndag at en 19 år gammel kvinne skal ha blitt dratt inn på et av de mobile toalettene på festningsområdet og voldtatt av en ukjent gjerningsmann.

Guttulsrød forteller at politiet har lagt andre saker til side for å styrke etterforskningen av saken.

– I saker hvor det er ukjent gjerningsmann må vi bruke mye ressurser i startfasen for å kunne samle så mye informasjon som mulig. Denne saken dreier seg om et overgrep mot en ung kvinne og det er helt utelukket for oss å henlegge saken slik den står nå. Dette er en sak vi ser veldig alvorlig på, sier han.

Guttulsrød ønsker ikke å kommentere hvordan saken står bevismessig, men han forteller at politiet foreløpig ikke er nærmere en identitet på gjerningsmann.

Voldtekt på russetreff i Halden

Den fornærmede kvinnen pekte ut disse mobile toalettene som åsted for voldtekten.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Vil ha informasjon om rykter

Politiet ber nå russ fra hele landet om å ta kontakt dersom de tror de kan sitte på informasjon som kan være nyttig for politiet.

– Det som er vanskelig i denne saken er at det var 7–8000 russ fra hele landet samlet på festningen. Vi er avhengige av å få informasjon også fra andre steder enn Østfold. Vi ønsker at de som var til stede og har sett eller hørt noe tar kontakt med politiet umiddelbart.

Guttulsrød presiserer at man ikke trenger å ha vært vitne til selve hendelsen for å kunne sitte med verdifull informasjon.

– Det kan hende det går rykter i dette miljøet, og også det er informasjon som er viktig for politiet å få vite om. Det er bare å ringe politiet der de er, så blir de satt i kontakt med rette vedkommende hos oss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».