NRK Meny
Normal

Ber soppsankere og jegere holde utkikk etter savnet mann

Politiet i Østfold har fremdeles ikke funnet mannen som ble meldt savnet etter en boligbrann i Marker i april. Nå ber de om hjelp fra turgåere.

Branntomt Rødenes

Boligen i Rødenes i Marker brant ned til grunnen i april. Politiets krimteknikere har gjort omfattende undersøkelser i ruinene - uten å finne savnede Tim Bræck Larsen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Tim Bræck Larsen ble meldt savnet etter en kraftig brann i en bolig Rødenes i Marker i april.

Boligen brant ned til grunnen og politiet gjennomførte et meget omfattende kriminalteknisk arbeid på brannstedet.

Undersøkelsene på åstedet ble avsluttet torsdag 25. juni 2015 uten at Bræck Larsen ble funnet i brannruinene.

– Parallelt med undersøkelsene har det vært gjennomført to omfattende søk i terrenget omkring savnedes bolig, uten at dette har resultert i funn. Savnede er også etterlyst internasjonalt for opplysning om oppholdssted, skriver politiadvokat Morten Lundén i Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Boligbrann i Rødenes i Marker

Boligen i Marker ble totalskadet i brannen i april.

Foto: Freddie Larsen

Tror han kan være i skogen

Savnet mann fra Marker

Politiet sendte i juni ut et bilde av savnede Tim Bræck Larsen i håp om å få informasjon fra vitner.

Foto: Politiet

Politiet forteller at den taktiske etterforskningen av saken fremdeles pågår, men man har foreløpig konkludert med at savnede ikke er funnet i brannruinene, og at heller ikke den taktiske etterforskningen har gitt opplysninger som kan kaste lys over hva som har skjedd med ham.

En av teoriene politiet nå jobber med er at savnede har fått et illebefinnende eller lignende og befinner seg i de forholdsvis store skogsområdene i nærheten av boligen.

– Høsten er en årstid da mange oppsøker og ferdes i skogen, og man ber derfor om at publikum som ferdes i skogsområdene i Marker, Eidsberg og Rømskog, er årvåkne og melder fra til Østfold politidistrikt om observasjoner/funn de måte gjøre på telefon 02800, forteller Lundén.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter til Kalnes

    Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

    Sykehuset Kalnes
    Foto: Tor-René Stryger / NRK
  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.