NRK Meny
Normal

Ber soppsankere og jegere holde utkikk etter savnet mann

Politiet i Østfold har fremdeles ikke funnet mannen som ble meldt savnet etter en boligbrann i Marker i april. Nå ber de om hjelp fra turgåere.

Branntomt Rødenes

Boligen i Rødenes i Marker brant ned til grunnen i april. Politiets krimteknikere har gjort omfattende undersøkelser i ruinene - uten å finne savnede Tim Bræck Larsen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Tim Bræck Larsen ble meldt savnet etter en kraftig brann i en bolig Rødenes i Marker i april.

Boligen brant ned til grunnen og politiet gjennomførte et meget omfattende kriminalteknisk arbeid på brannstedet.

Undersøkelsene på åstedet ble avsluttet torsdag 25. juni 2015 uten at Bræck Larsen ble funnet i brannruinene.

– Parallelt med undersøkelsene har det vært gjennomført to omfattende søk i terrenget omkring savnedes bolig, uten at dette har resultert i funn. Savnede er også etterlyst internasjonalt for opplysning om oppholdssted, skriver politiadvokat Morten Lundén i Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Boligbrann i Rødenes i Marker

Boligen i Marker ble totalskadet i brannen i april.

Foto: Freddie Larsen

Tror han kan være i skogen

Savnet mann fra Marker

Politiet sendte i juni ut et bilde av savnede Tim Bræck Larsen i håp om å få informasjon fra vitner.

Foto: Politiet

Politiet forteller at den taktiske etterforskningen av saken fremdeles pågår, men man har foreløpig konkludert med at savnede ikke er funnet i brannruinene, og at heller ikke den taktiske etterforskningen har gitt opplysninger som kan kaste lys over hva som har skjedd med ham.

En av teoriene politiet nå jobber med er at savnede har fått et illebefinnende eller lignende og befinner seg i de forholdsvis store skogsområdene i nærheten av boligen.

– Høsten er en årstid da mange oppsøker og ferdes i skogen, og man ber derfor om at publikum som ferdes i skogsområdene i Marker, Eidsberg og Rømskog, er årvåkne og melder fra til Østfold politidistrikt om observasjoner/funn de måte gjøre på telefon 02800, forteller Lundén.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.