NRK Meny
Normal

– Vær obs på biler og folk du ikke kjenner

Etter fire innbrudd på et døgn i samme mosseregionen ber politiet folk være ekstra på vakt.

OP Villa

I løpet av det siste døgnet har det vært fire innbrudd i mosseregionen og bildet er hentet fra en av politiets spaninger på mobile vinningskriminelle.

Foto: Heidi Gomnæs/NRK

I går kveld tikket meldingene inn til politiet om innbrudd. To i Våler og et i Moss. Nå i morgentimene har politiet fått inn enda en melding om innbrudd. Denne gang i Svinndal.

Vi henstiller folk til å være oppmerksomme og se på biler og folk som man ikke kjenner fra før. Spesielt utenlandske biler.

Tommy Moen

– Ser fellestrekk

Felles for innbruddene er at de er gjort i boliger som ligger i avsidesliggende strøk, og at det er knust vinduer for å skaffe seg tilgang til husenes verdisaker.

– Vi har mottatt flere tilfeller av grovt tyveri mosseregion og vi ser noen fellestrekk. Blant annet kan to hus i Svinndal-området settes i sammeheng med hverandre, hvor det siste er oppdaget i dag, sier opersjonsleder ved Østfold politidistrikt, Tommy Moen.

Moen forteller at de foreløpig ikke har noen mistenkte i saken foreløpig, men at de i dag skal se hva åstedsundersøkelser og tekniske funn kan fortelle. Politiet ber nå folk være på vakt.

– Vi henstiller folk til å være oppmerksomme og se på biler og folk som man ikke kjenner fra før. Spesielt utenlandske biler. Vi sliter med mobile vinningskriminelle, så noter bilnummer og si fra til oss.

Hva er stjålet?

– Det er forskjellig gjenstander, og vi har ikke full oversikt ennå. I to av husene har det ikke vært snakk om store verdier. Nå skal Moss politistasjon jobbe videre og se om de finner flere likhetstrekk, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økt bemanning ved passkontoret

    Politiet øker bemanningen ved passkontoret i Råde for å få bukt med køen. Driftsenhetsleder for Felles forvaltningsenhet i Østfold-politiet, Heidi Vinsrud, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at en medarbeider allerede er på plass og ytterligere tre til kommer i begynnelsen av mars. Men det vil fortsatt ta noe tid før det blir lagt ut flere ledige timer til å bestille pass.

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.