Politiet avslørte kriminelt nettverk i Strömstad

12 personer har blitt pågrepet i en stor politiaksjon mot et kriminelt nettverk i Strömstad. Nettverket skal stå bak flere lovbrudd i Norge.

Nordmenn inntar Strømstad.

Politiet på norsk og svensk side har samarbeidet om å identifisere det kriminelle nettverket. Her er lokalpolitisjef i Västra Fyrbodal, Nina Heyden, i samtale med en norsk kollega på Skjærtorsdag.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I løpet av våren har politiet jobbet målrettet med å identifisere og innhente informasjon om flere personer som er mistenkt for å være involvert i nettverket i den lille svenske kystbyen Strömstad.

Nå har 12 personer blitt pågrepet i en stor aksjon.

– Vi har dannet oss et klart bilde av hvem som er med i nettverket, hva de har begått av ulike lovbrudd og hvordan de opererer over landegrensene, sier lokalpolitisjef Nina Heyden i Västra Fyrbodal til polisen.se.

De pågrepne skal ifølge politiet være blant den indre sirkelen i det kriminelle nettverket, og de skal stå bak flere små og store lovbrudd i områdene rundt Strömstad og Norge.

– Den indre kretsen står hovedsaklig bak tyverier og smugling av narkotika og alkohol, sier etterforsker Göran Gustavsson.

De skal også ha rekruttert en rekke andre personer til nettverket.

Norsk-svensk samarbeid

Bare det siste halvåret skal flere av personene ha vært involvert i tyverier, innbrudd, narkotikaforbrytelser, brudd på våpenloven, pengeforfalskning, smugling, skadeverk, brudd på utlendingsloven og trusler i forbindelse med rettssak.

Aksjonen har vært et samarbeid mellom norsk og svensk politi, Kystvakta i Sverige og tolletaten på begge sider av grensa.

En spesialetterforsker har fått ansvaret med å koordinere og samle informasjonen som er hentet inn.

– Det er fremdeles en del etterforskning som gjenstår i sakene, sier Gustavsson til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grace Bullen til finalen i u23-VM

    Bryteren Grace Bullen fra Fredrikstad er klar for finalen i u23-VM. Hun vant 8-2 over japanske Kumano i semifinalen onsdag ettermiddag. Bullen kontrollerte kampen og ledet på det meste 8-0. Hun bryter finalen torsdag mot en kinesisk jente.

  • Advarer i Trollhättan

    Den svenske kommunen Trollhättan har gått ut med en advarsel om en person som går omkring i byen med en utkledning lik den drapsmannen Anton Lundin Petterson hadde under skoleangrepet i 2015. Fire personer døde som følge av angrepet, inkludert gjerningsmannen.