NRK Meny
Normal

Politiet flytter inn på Ørje tollsted

Et drøyt år etter at Tollvesenet kunne flytte inn i nye, fine lokaler på grensen ved Ørje får også politiet kontorplass ved grensekontrollen.

Nye Ørje tollsted

Nå skal politiet også få kontorlokaler ved den nye tollstasjonen på Ørje.

Foto: Tollvesenet

Mange mente det måtte være en glipp da den nye tollstasjonen på E18 ved Ørje ble innviet uten at det var satt av egne kontorlokaler til politiet.

– Det er riktig det. Det er lett å være etterpåklok, men vi burde ha vært inne allerede fra begynnelsen av, sier administrasjonssjef Erik Ulfeng Hansen i Østfold politidistrikt.

Kontor i en garasje

Politiet vil kunne spare seg for svært mye kjøring når de nå får egne lokaler på Ørje Tollsted. Nå går det nemlig mot en løsning, i en nedlagt garasje.

– Det er riktig det. Det har opprinnelig vært en nedlagt garasje, men det er lokaler som er egnet til formålet, forsikrer Ulfeng Hansen.

Sparer mye kjøring

Det har det blitt mye kjøring for politiet, som har måttet frakte mistenkte personer fra Ørje til Sarpsborg eller Svinesund for identitetssjekk og avhør. Nå skal det altså bli langt enklere når politiet får et kontor på 30 kvadratmeter på Ørje Tollsted.

– Det betyr at vi kan gjøre kontrollen på stedet. Vi sparer oss selv for mye tid og vi sparer de som blir stanset for mye tid, sier Ulfeng Hansen.

Politiets kontor får blant annet utstyr for identifisering av personer, skanner for fingeravtrykk og dokumentgranske-utstyr.

Ørje tollsted

Den nye tollstasjonen ved E18 på Ørje.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Snart kan du leie tretopphytter

  Tre grunneiere i Østfold har fått tillatelse til å bygge en eller flere hytter høyt oppe i trærne. I Rokke i Halden er Thorbjørn Wold i ferd med å sette opp sin første hytte, med støtte fra Innovasjon Norge. Planen er å bygge flere tretopphytter, ikke langt fra Klatreparken i Halden.

  Det er gitt tillatelse til oppføring av tretopphytter i Halden, Rakkestad og Våler kommune.

  Tretopphytte under oppføring i Halden
  Foto: Heidi Gomnæs
 • Regjeringspartiene sliter i Østfold

  Regjeringspartiene Høyre og Frp går kraftig tilbake på VGs partibarometer. De går tilbake med henholdsvis 7,1 og 4,7 prosentpoeng fra forrige Stortingsvalg, og dermed mister begge en representant dersom dette blir valgresultatet. Arbeiderpartiet er størst i Østfold med 35,9 prosent, ett prosentpoeng frem fra forrige stortingsvalg.