NRK Meny
Normal

Polisen i Strömstad rekrutterer frivillige

Politiet i Strömstad inviterer nå byens innbyggere til å melde seg som frivillige til politikorpset. Volontørene brukes blant annet som ekstra innsats ved store arrangementer og demonstrasjoner.

Polisens volontärer

Svensk politi har et korps av frivillige medarbeidere, og nå får også Strömstad-polisen «volontører».

Foto: Polisen

Politiet i Sverige har hatt ordningen med et korps av frivillige, ufaglærte politifolk i mange år. Ordningen utvides til stadig flere distrikter, og nå rekrutterer politiet folk til ordningen i Strömstad, Trollhättan og Vänersborg i Västra Götaland. I neste uke er det informasjonsmøte for interesserte på politistasjonen i Strömstad.

Viktig at folk engasjerer seg

– At folk engasjerer seg i hverdagskriminalitet lokalt er viktig for at vi skal lykkes i vårt oppdrag med å komme nærmere innbyggerne, sier politiområdesjef Gunilla Gevréus i en pressemelding.

Politiets frivillige kompletterer politiets arbeid med økt nærværende og synlighet ved eksempelvis demonstrasjoner, festivaler og andre spesielle hendelser.

Ønsker alle slags folk

Politiet ønsker å rekruttere folk i ulik alder, med ulik utdannelse og livserfaring. De inviterer alle som er over 18 år og som er interessert i å gjøre en samfunnsinnsats til informasjonsmøtene.

– De frivillige kan bidra til økt tillit til politiet og vårt arbeid, sier Peter Sverling, som er samordner for de frivillige i Fyrbodal politidistrikt (distriktet langs grensen til Østfold).

Skjærtorsdag i Strømstad 2013

Politiet i Strömstad skal nå få et korps av frivillige.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: