NRK Meny
Normal

Polakker tatt for dieseltyverier

Tre polske menn blir fremstilt for varetektsfengsling siktet for heleri og besittelse av stjålne gjenstander.

De tre polakkene er i 20- og 30-årene og ble pågrepet av politiet natt til lørdag.

– Hadde med seg store mengder diesel

– De ble pågrepet i Sarspborg natt til lørdag og var i besittelse av en rekke gjenstander av forskjellig art som vi mener at det er grunn til å tro er stjålet, forteller politiadvokat Knut Erik Evju ved Sarspborg politistasjon.

Mennene hadde blant annet med seg store mengder diesel på fat, og politiet mistenker at den er stjålet fra lastebiler eller andre store kjøretøyer eller maskiner.

– Ja, det er grunn til å tro at dette er diesel som er stjålet fra lastebiler eller anleggsmaskiner hvor det er litt mer på tanken enn det som er vanlig i mindre kjøretøy, sier Evju.

Siktet for heleri

De tre mennene er foreløpig siktet for heleri og besittelse av stjålne gjenstander.

– Vi har bedt retten om å behandle begjæringer om varetektsfengsling for disse tre så vi får tid til å nøste opp dette, sier Evju.

Polakkene ble pågrepet etter at en politipatrulje gjennomførte en kontroll av kjøretøyene deres som sto parkert på offentlig sted.

Av hensyn til etterforskningen ønsker Evju ikke å si hvor pågripelsen skjedde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utrykningsskjøring på E6

    Det vil være flere synlige utrykningsskjøretøyer på E6 i Østfold i dag. Det er nødetatene som driver med trening og godkjenning, opplyser Østfold-politiets operasjonsleder. Kjøringen vil foregå frem til klokken 15 i ettermiddag.

  • Kreditorene enige om Norske Skog

    Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

    Norske Skog Saugbrugs - Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK