NRK Meny
Normal

Smuglerne hadde ikke råd til bompengene

Polakkene som ble stanset av politiet i Aremark forklarte at de fraktet bildekk. Men tollerne fant noe helt annet gjemt i bilen.

Sigarett- og ecstasy-beslag

Varebilen til de to polakkene var lastet med sigaretter, alkohol og ecstasy.

Foto: Tollvesenet

De to 28 år gamle smugleren ble stanset av politiet i Aremark med varebilen fullastet av 116 liter alkohol, 197 ecstasytabletter og 23.850 sigaretter.

Bilen ble oppdaget av tollerne på Ørje om ettermiddagen 19. mars. De ba politiet om bistand for å få stoppet bilen.

Da smuglerne ble spurt om hvorfor de hadde valgt å kjøre inn i landet via den ubemannede grenseovergangen Bjørkebekk, så svarte de at de ikke hadde råd til å betale bompenger.

Polakkene fortalte også at de fraktet bildekk og at de skulle til Norge for å jobbe i Oslo. De ble begge overlevert til politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Problemer med lyskryss

    Lyskrysset på Lande fungerer ikke som det skal, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Lysene viser grønt kun 10 sekunder fra og mot Tune kirke, og viser grønt over ett minutt i kryssende vei i retning Tunejordet. Dette skal ha skapt lange køer.

  • Vil utvide akuttmottaket

    Styret i Sykehuset Østfold foreslår å utvide dagens akuttmottak med omtrent 630 kvadratmeter. Byggekostnaden vil være på omtrent 50 millioner kroner, med en byggeperiode på to år, og planlagt innflytting sommeren 2023. Forslaget må godkjennes av Helse Sør-Øst.

    Sykehuset på Kalnes
    Foto: Anette Torjusen / NRK