NRK Meny
Normal

Smuglerne hadde ikke råd til bompengene

Polakkene som ble stanset av politiet i Aremark forklarte at de fraktet bildekk. Men tollerne fant noe helt annet gjemt i bilen.

Sigarett- og ecstasy-beslag

Varebilen til de to polakkene var lastet med sigaretter, alkohol og ecstasy.

Foto: Tollvesenet

De to 28 år gamle smugleren ble stanset av politiet i Aremark med varebilen fullastet av 116 liter alkohol, 197 ecstasytabletter og 23.850 sigaretter.

Bilen ble oppdaget av tollerne på Ørje om ettermiddagen 19. mars. De ba politiet om bistand for å få stoppet bilen.

Da smuglerne ble spurt om hvorfor de hadde valgt å kjøre inn i landet via den ubemannede grenseovergangen Bjørkebekk, så svarte de at de ikke hadde råd til å betale bompenger.

Polakkene fortalte også at de fraktet bildekk og at de skulle til Norge for å jobbe i Oslo. De ble begge overlevert til politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke bypakke til Moss

    Byområdet Moss/Rygge ligger ikke an til å få penger fra staten i egne støtteordninger for å redusere biltrafikken. Det sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i stortingets spørretime i dag. Han mener ikke at en belønningsordning er rette virkemiddel for å få flere til å gå, sykle eller ta kollektivtransport i dette området.

  • Innrømmer ildspåsettelse

    To unge jenter har erkjent at de startet brannen i den gamle Melkestasjonen ved Spydeberg stasjon fredag, skriver Smaalenenes Avis. Politiet anser saken som oppklart og har sendt den videre, sier Espen Valsgård ved forebyggende avdeling ved Indre Østfold politistasjon til avisa.

    Brann i melkestasjonen i Spydeberg
    Foto: Freddie Larsen