Polakker mistenkt for verktøytyveri

Politiet i Sarpsborg fant stjålet verktøy i bilen til tre polske menn tirsdag kveld. Nå skal etterforskerne finne ut om det er snakk om mobile vinningskriminelle.

Politihuset i Sarpsborg

Politiet i Sarpsborg har pågrepet tre menn mistenkt for tyveri av verktøy.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi har pågrepet tre polske statsborgere, tre menn 30, 40 og 52 år gamle, forteller krimsjef Kai A. Andersen ved politiet i Sarpsborg. – De tre ble tatt i Sarpsborg sentrum ved åttetiden tirsdag kveld.

Sist helg skjedde det et tyveri av verktøy i Sarpsborg. Mannen som ble frastjålet verktøyet observerte en bil i forbindelse med tyveriet. Tirsdag kveld oppdaget han den samme bilen, og meldte fra til politiet.

Fant tyvegods

– Vi fant verktøy i den aktuelle bilen, tyvegods fra helgens tyveri, forteller Andersen.

Kai Andersen 1

Krimsjef i Sarpsborg Kai A. Andersen.

Foto: Gro Engen

Politiet i Sarpsborg har innledet en omfattende etterforskning. De tre polakkene har et tilholdssted i Sarpsborg, og det blir nå ransaket. De tre polakkene disponerte flere biler, og de blir også undersøkt nøye.

– Vi ønsker å finne ut om dette er det vi betegner som «mobile vinningskriminelle», sier Andersen.

Vurderer fengsling

Politiet skal nå avhøre de tre. Resultatene av avhørene og ransakingen som blir gjennomført vil være avgjørende for om de tre blir fremstilt for varetektsfengsling.

De tre er ikke kjent av politiet i Sarpsborg fra før.

Det har vært en rekke innbrudd i håndverkerbiler i Sarpsborg-distriktet de siste ukene. Flere har opplevd å begynne arbeidsdagen med å finne ut at verktøyet de skulle jobbe med var blitt borte i løpet av natten.