NRK Meny
Normal

Åtte måneders fengsel for smugling

En 45 år gammel polakk er dømt for smugling for fjerde gang, og må sone åtte måneder i fengsel. Han mister også retten til å kjøre bil i Norge for alltid.

Tollbeslag

Bilen mannen kjørte var stappfull av alkohol og tobakk.

Foto: Tollvesenet

I midten av mars ble mannen stanset på Svinesund, tidlig en tirsdags morgen. Han kjørte en varebil utstyrt med falske, norske registreringsnummer.

I bilen fant tollerne 1200 liter øl, 109 liter brennevin og 20.000 sigaretter. Fjæringssystemet på bilen var forandret og bilen var overlastet. Bilen veide uten fører 2.900 kilo, mens tillatt toatlvekt er 2.275 kilo.

Dømt også i fjor

Da mannen møtte for tingretten i Halden, var han allerede i gang med soning av sin forrige dom for smugling. Han ble nemlig dømt for smugling i fjor, i tillegg til at han fikk dommer for brudd på tolloven i 2006 og i 2011.

45-åringen tilstod smugling og kjøring med overlast, men avviste at han visste at det stod falske skilter på bilen. Tingretten mente at det var hevet over enhver tvil at mannen ikke visste dette, siden de andre skiltene lå i bilen.

Skjerpet straffen

Påtalemyndigheten forslo fengsel i sju måneder for mannen. I retten opplyste han at han hjemme i Polen har omsorgsansvar for sin mor. Hun er helt avhengig av hjelp til daglige gjøremål.

Halden tingrett bestemte en strengere straff enn det påtalemyndigheten foreslo, under henvisning til at mannen nå fikk sin fjerde dom for smugling. Dommen lyder på fengsel i åtte måneder. Tingretten har også bestemt at mannen mister retten til å kjøre bil i Norge for alltid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: