Normal

Internasjonal privatskole – ja, takk!

Moss kommune er positive til at den internasjonale private grunnskolen, Childrens International School, vil etablere seg i Moss.

Children's International School

Childrens International School i Fredrikstad er full. I august 2015 håper skolen å starte opp i Moss også.

Foto: Merete Kildahl / NRK

Childrens International School er allerede etablert i Fredrikstad og har fylt opp alle de 210 plassene sine. Både foreldre med internasjonal og norsk bakgrunn har meldt ungene sine inn her, noe som koster dem rundt 20.000 kroner per skoleår.

Nå har skolen en søknad inne til vurdering i Utdanningsdirektoratet om å få starte et tilbud i Moss også.

Ser behov

I den forbindelse er Moss kommune bedt om å uttale seg.

– Vi er positive til en slik etablering fordi vi ser at det kan være behov for en slik skole, sier skole- og oppvekstsjef, Bjørn Olavesen.

Han sier skolen kan tilby et alternativ og ikke kommer i konflikt med kommunens eget tilbud.

– Vi tror en slik skole vil henvende seg til hele regionen og gjøre det enklere for folk som jobber internasjonalt å slå seg ned her. Det vil igjen være positivt for blant annet næringslivet, mener Olavesen.

Oppstart 2015

Rektor Lise Holman ved skolen i Fredrikstad er registrert som daglig leder i aksjeselskapet Childrens International School Moss AS.

Hun bekrefter at de nå leter etter egnede lokaler i Moss for å drive grunnskoleundervisning med engelsk som hovedspråk.

Hvis behandlingen i direktoratet går som planlagt, tror Holman at de kan åpne en ny skole i Moss i august 2015. Nå vurderer de 5–6 ulike bygninger.

I Fredrikstad startet skolen opp i august 2012 med 90 elever. Skolen er godkjent for 210 elever. Disse plassene er fylt opp og dette skoleåret står over i 400 unger på venteliste.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kl. 23.00: Siste nytt fra Østfold

  • Kvinne knivstukket i Moss

    En dame i 50-årene er kjørt til sykehuset på Kalnes etter å ha blitt knivstukket i en privatbolig ved Vesthellinga i Moss i kveld. Gjerningsmannen ble raskt pågrepet. Kvinnen er innlagt med flere stikkskader, men det er foreløpig ukjent hvor hardt skadet kvinnen er.