NRK Meny
Normal

Internasjonal privatskole – ja, takk!

Moss kommune er positive til at den internasjonale private grunnskolen, Childrens International School, vil etablere seg i Moss.

Children's International School

Childrens International School i Fredrikstad er full. I august 2015 håper skolen å starte opp i Moss også.

Foto: Merete Kildahl / NRK

Childrens International School er allerede etablert i Fredrikstad og har fylt opp alle de 210 plassene sine. Både foreldre med internasjonal og norsk bakgrunn har meldt ungene sine inn her, noe som koster dem rundt 20.000 kroner per skoleår.

Nå har skolen en søknad inne til vurdering i Utdanningsdirektoratet om å få starte et tilbud i Moss også.

Ser behov

I den forbindelse er Moss kommune bedt om å uttale seg.

– Vi er positive til en slik etablering fordi vi ser at det kan være behov for en slik skole, sier skole- og oppvekstsjef, Bjørn Olavesen.

Han sier skolen kan tilby et alternativ og ikke kommer i konflikt med kommunens eget tilbud.

– Vi tror en slik skole vil henvende seg til hele regionen og gjøre det enklere for folk som jobber internasjonalt å slå seg ned her. Det vil igjen være positivt for blant annet næringslivet, mener Olavesen.

Oppstart 2015

Rektor Lise Holman ved skolen i Fredrikstad er registrert som daglig leder i aksjeselskapet Childrens International School Moss AS.

Hun bekrefter at de nå leter etter egnede lokaler i Moss for å drive grunnskoleundervisning med engelsk som hovedspråk.

Hvis behandlingen i direktoratet går som planlagt, tror Holman at de kan åpne en ny skole i Moss i august 2015. Nå vurderer de 5–6 ulike bygninger.

I Fredrikstad startet skolen opp i august 2012 med 90 elever. Skolen er godkjent for 210 elever. Disse plassene er fylt opp og dette skoleåret står over i 400 unger på venteliste.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.