NRK Meny
Normal

Poengdeling på Sarpsborg Stadion

Sarpsborg 08 så lenge ut til å slå nok et av topplagene i 1.divisjon hjemme på Sarpsborg Stadion søndag ettermiddag.

Sarpsborg 08 - Kongsvinger
Foto: Sebastian Nordli / NRK

Kampen startet rolig og det var ikke mye å glede seg over for noen av lagenes supportere den første halvtimen.

Hjemmelaget fikk imidlertid noe å juble for da midtbanespiller Alexander Forsberg sendte Sarpsborg 08 i ledelsen etter 30 minutter.

Første omgang

30 - Alexander Forsberg scorer hjemmelagets første mål.
Jørn Hagen la inn fra venstre, men en dårlig klarering endte rett i beina på Alexander Forsberg, som fra 20 meter klinket ballen i mål, via den venstre stolpen.

Etter målet var kampen preget av en midtbanekrig uten de helt store sjansene, og en dommer som foretok en hel del heller merkelige avgjørelser. To minutter før hvilen var det derimot igjen duket for jubel på hjemmelagets vegne, da Martin Wiig doblet ledelsen og befestet sin posisjon som en av divisjonens aller giftigste spisser.

43 - Ole Jørgen Halvorsen kom seg løs på høyresiden og la 45 grader ut til Martin Wiig som satt ballen kontrollert i mål fra 16 meter.


Dermed gikk lagene til pause med en fortjent 2-0 ledelse til hjemmelaget.

- Vi gledet oss til andre omgang, vi ville gå ut og kjøre kampen. Men Sogndal er et godt lag, og vi merket det på flere av spillerne at det begynte å bli tungt. Planen var å gå ut å score flere mål, sa Sarpsborg 08 - trener Roar Johansen til Nrk etter kampen.

Andre omgang

Etter 71 minutter gjorde Emberland derimot en genistrek ved å la Valtter Laaksonen få prøve seg de siste 20 minuttene.

Laaksonen brukte bare et drøyt minutt på å redusere for gjestene fra saftbygda, og sikre fornyet spenning i kampen.

Etter dette tok serielederne mer og mer initiativ i kampen og etter 83 minutter betalte strevet seg da Henrik Furebotn straffet en feil i Sarpsborg forsvaret.

83 - Sogndal utliknet til 2-2 ved Henrik Furebotn. En dårlig klarering av Amarh endte i beina til Furebotn som var nådeløs og satt ballen til side for Heier fra skrått hold.

Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed 2-2 på Sarpsborg stadion.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økobonde skeptisk til fõrimport

    Forrige uke ble det enklere regler for å importere fôr til dyrene. Men det er ikke en god løsning for økobonde Randi Finstad Sand. Hun vil ikke bruke annet fôr enn økologisk.

  • Asylsøknader ferdigbehandles i Råde

    Den nye behandlingen av asylsøknader ved Ankomstsenter Østfold i Råde starter ikke før i slutten av 2019. I fjor høst ble det bestemt at 80 prosent av asylsøkerne skal få sin søknad behandlet ferdig mens de ennå bor på senteret.
    Udi's representant ved ankomstsenteret Knut Jostein Berglyd, sier at arbeidet ikke er forsinket