NRK Meny
Normal

Poengdeling i Fredrikstad

Fredrikstad klarte aldri å avgjøre kampen hjemme mot Alta og måtte nøye seg med ett poeng.

FFK
Foto: Terje S. Jørgensen / fredrikstadfk

Laster innhold, vennligst vent..

FFK måtte tusle skuffet av banen etter at de bare klarte 0-0 hjemme mot Alta søndag kveld. Det kan koste dyrt i kampen om opprykk.

–Det er ikke godt nok. Vi går på banen for å ta tre poeng, men Alta forsvarer seg bra og vi evner ikke å spille dem ut, sier FFKs Simen Rafn til NRK.

Simen Rafn

FFKs Simen Rafn.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

–Årets kamp for mange

Hjemmelaget har tidvis slitt med å avgjøre kamper på hjemmebane denne sesongen. Det skyldes at mange av de som gjester Fredrikstad Stadion spiller årets kamp mener FFK-spilleren.

–Det er noe av det vi har slitt med spesielt etter at vi rykka ned til 1.divisjon. Det er kanskje årets kamp for de lagene som kommer hit og det blir mye spill sideveis. Vi bør kanskje titte på video og se hva vi bør gjøre annerledes,sier Rafn.

Gjestene fra Alta lå kompakt og tettet det som var av rom rundt egen sekstenmeter. Hjemmelaget skaffet seg dog en rekke dødballer, som de altså ikke klarte å utnytte.

–Vi møter ett av de dårligste dødball-lagene i ligaen og vi har sikkert 10-15 cornere i dag uten å score. Jeg savner litt det «killerinstinktet» foran mål og det at vi vil score. Når vi mangler det, så blir det ikke så mye mål heller, sier han.

–Alta forsvarer seg bra

FFK letet og letet etter den ene åpningen som kunne gitt dem ledermålet i søndagens kamp. Og Simen Rafn mener at det fort kunne blitt både tre og fire mål dersom de først hadde fått hull på byllen.

–All ære til Alta som forsvarer seg godt. Men før vi det første målet her så kan vi få både 3-0 og 4-0, det er jeg ganske sikker på. Men de forsvarer seg bra og vi angriper dårlig og da blir det 0-0 dessverre, sier Rafn.

Det begynner å bli lenge siden hjemmelaget har tapt og Wibe Lunds menn har virkelig lukket igjen bakover. FFK har bare sluppet inn syv mål på de siste femten kampene.

–Vi skal ikke grave oss ned i dag. Vi holder nullen igjen. Vi må bare se på hvordan vi angriper. Vi henger litt med hodet i dag, men i fra i morgen ser vi fremover. Det er en trygghet i laget nå og det er ingenting som er kjørt ennå, avslutter Simen Rafn.

FFK er så absolutt fortsatt med i opprykkskampen etter kampen mot Alta. Laget ligger bare ett poeng bak Ranheim på kvalifiseringsplassen etter 22 spilte kamper i 1. divisjon.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever flere frittgående høns

    Nortura ber 40 eggprodusenter her i landet om å legge om til frittgåande høns. Årsaken er nye krav fra matindustrien, skriver Nationen. I fjor ba Nortura 87 produsenter om å legge om, etter at Norgesgruppen bare ville selge egg fra frittgående høns. Nortura skriver i et brev at dersom produsentene ikke legger om, kan eggproduksjonen bli erstattet av import fra utlandet.

  • Tatt på fersk gjerning

    Politiet pågrep to polske dieseltyver i Sarpsborg sent i går kveld. Mennene forsøkte å stjele diesel fra tunge kjøretøy på en oppstillingsplass på Alvim. Det ble gjort beslag i hevert med pumpe og store kanner.