NRK Meny
Normal

Vil ha plenklipper-vold til Høyesterett

En mann i 40-årene er dømt i Borgarting lagmannsrett for for vold mot vaktmester Odd Aspelund. Nå ankes saken til Høyesterett.

Odd Aspelund

Odd Aspelund ble dyttet ned av gressklipperen. Nå er en mann dømt til 45 dager betinget fengsel.

Foto: Anders Winlund / NRK

Det er ankesaken som nå er behandlet og ifølge Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om saken i dag, ble Sarpsborg-mannen denne gang dømt.

I dommen fra lagmannsretten står det «at lagmannsretten er overbevist om at han handlet forsettlig, og at han kunne ha innsett skadefølge.» Mannen ble dømt til 45 dager betinget fengsel. Han må også betale 10.000 kroner i bot, samt 2876 kroner i erstatning.

Forsvarer, advokat Harald Otterstad, sier i en kommentar til Sarpsborg Arbeiderblad, at de er skuffet over dommen, og at de kommer til å anke dommen til Høyesterett.

LES OGSÅ:

Frifunnet i tingretten

Da saken var oppe i Sarpsborg tingrett mente derimot flertallet at mannen handlet i nødverge, da han i fjor sommer dyttet vaktmesteren (70) i Nedre Alvim borettslag i forbindelse med en disputt om gressklipping.

Dette skal ha resultert i at Aspelund (70) fikk et kutt i høyre tinning som måtte sys med sju sting. Han skal også ha fått skrubbsår på ryggen og høyre kne, samt sår på en finger.

– Det er helt forferdelig. At det går an at en nabo kan være så grusom, sa kona Britt til nrk.no etter hendelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.

  • Tollefsen ferdig for sesongen

    Stjernen hockeys Didrik Tollefsen mister resten av sesongen på grunn av en skade. Spilleren skriver selv på Facebook at han har vært plaget av en vond skulder, og at han mest sannsynlig må opereres.