NRK Meny
Normal

Vil ha plenklipper-vold til Høyesterett

En mann i 40-årene er dømt i Borgarting lagmannsrett for for vold mot vaktmester Odd Aspelund. Nå ankes saken til Høyesterett.

Odd Aspelund

Odd Aspelund ble dyttet ned av gressklipperen. Nå er en mann dømt til 45 dager betinget fengsel.

Foto: Anders Winlund / NRK

Det er ankesaken som nå er behandlet og ifølge Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om saken i dag, ble Sarpsborg-mannen denne gang dømt.

I dommen fra lagmannsretten står det «at lagmannsretten er overbevist om at han handlet forsettlig, og at han kunne ha innsett skadefølge.» Mannen ble dømt til 45 dager betinget fengsel. Han må også betale 10.000 kroner i bot, samt 2876 kroner i erstatning.

Forsvarer, advokat Harald Otterstad, sier i en kommentar til Sarpsborg Arbeiderblad, at de er skuffet over dommen, og at de kommer til å anke dommen til Høyesterett.

LES OGSÅ:

Frifunnet i tingretten

Da saken var oppe i Sarpsborg tingrett mente derimot flertallet at mannen handlet i nødverge, da han i fjor sommer dyttet vaktmesteren (70) i Nedre Alvim borettslag i forbindelse med en disputt om gressklipping.

Dette skal ha resultert i at Aspelund (70) fikk et kutt i høyre tinning som måtte sys med sju sting. Han skal også ha fått skrubbsår på ryggen og høyre kne, samt sår på en finger.

– Det er helt forferdelig. At det går an at en nabo kan være så grusom, sa kona Britt til nrk.no etter hendelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.