NRK Meny
Normal

Plantet sverd i veranda-rekkverk i sinne

I sinne kastet mannen gjenstander ut av leiligheten i Halden. Så plantet han et sverd i rekkverket på verandaen. Da politiet kom til stedet fant de ytterligere et sverd i mannens leilighet.

Halden tingrett

Halden tingrett har dømt en mann for blant annet å slå sverd i rekkverket på verandaen sin.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

Episoden fant sted midt i april. Mannen, som har rusproblemer, var sint fordi han hadde fått støtte til en leilighet som lå over leiligheten til en person som er kjent fra narkotikamiljøet i byen.

Drapstrusler

I fjor våres var mannen på besøk hos broren sin, som også bor i Halden. Der ble det drukket en del alkohol, og utover kvelden begynte de to å slåss. Etter slåsskampen dro han på sykehuset. På vei tilbake til brorens leilighet ble mannen stanset av politiet. Da sa han til politifolkene at han var på vei til broren, og at han skulle drepe ham.

Da ble mannen pågrepet, og på vei til politistasjonen sa han til politifolkene at han skulle drepe både dem og deres familie. Han sa at han skulle ligge på festningen og skyte dem og andre politifolk i Halden.

I retten hevdet mannen at det var kun tomme trusler.

Tatt i narkoaksjon

Da mannen ble innbrakt hadde han seks tabletter med narkotisk virkestoff.

Senere på våren i fjor ble mannen tatt under en narkotikaaksjon politiet i Halden gjennomførte, og da ble han bedt om å avgi en urinprøve. Denne prøven ga utslag på flere ulike stoffer. Mannen innrømmet at han hadde brukt cannabis, amfetamin og tabletter.

Halden tingrett har gitt mannen en betinget dom på fengsel i 30 dager med prøvetid på to år. I tillegg må mannen betale en bot på 5.000 kroner. Retten har også bestemt at de to sverdene skal inndras.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: