NRK Meny

Planlegge flyseteavgift fra 1. juni

Regjeringen planlegger å innføre flypassasjeravgift fra 1. juni 2016. Det kommer frem i revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem i dag. Det kan bety slutten for Moss Lufthavn Rygge. Ordfører i Rygge, Inger Lise Skartlien, er dypt skuffet over avgjørelsen. – Det var egentlig ikke uventet, men utrolig skuffende. Jeg hadde håpet, og sett for meg, at dette var siste mulighet for at stortingsflertallet kunne gjøre noe med denne flyseteavgiften. Nå blir det åpenbart ikke sånn. Da får vi se om Ryanair står ved sin beslutning om å flytte basen fra Rygge, sier hun.

Ryanair-fly på Moss lufthavn Rygge
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever utredning om Tim Daniel

    Sakkyndige må finne ut hvorfor seksten måneder gamle Tim Daniel døde. Det krever foreldrene. Gutten var avhengig av helsehjelp døgnet rundt, men mistet livet mens han bodde i en kommunal barnebolig i Sarpsborg. Fylkesmannen mener Sarpsborg kommune har brutt kravet om forsvarlige tjenester, men at kommunen ikke kan klandres for selve dødsfallet.

    Tim Daniel Harlem
    Foto: Privat
  • Kuttet strømstolpe i to

    I en trafikkulykke på Rokkeveien kuttet en personbil en strømstolpe i to før den havnet i en hage 150 meter unna. En person er kjørt bort i ambulanse, melder Halden Arbeiderblad.