NRK Meny
Normal

Plankehaugen støtter Morgan

FFKs egne supportere slår ring om dokumentfalsksiktede Morgan Andersen.

FFK-supportere

FFK-supportere

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det har stormet rundt FFK-direktør Morgan Andersen etter at det mandag kveld ble kjent at han er siktet for dokumentforfalskning i forbindelse med salget av John Obi Mikel fra Lyn.

Nå stiller supporterklubben Plankehaugen seg bak FFK-direktøren.

- For oss er situasjonen akkurat som den har vært hele tida. Vi støtter Morgan fullt ut, sier Plankehaugens leder Ulf Berg til NRK Østfold.

Siktet for forfalskning

Morgan Andersen

Morgan Andersen er siktet for dokumentfalsk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

John Obi Mikel og hans advokater anmeldte Morgan Andersen høsten 2005. De mente at Andersen, som da jobbet i Lyn, hadde forfalsket John Obi Mikels signatur i forbindelse med en overgang fra Lyn til Manchester United.

Nå har altså politiet formelt siktet Morgan Andersen for dokumentfalsk.

Men Plankehaugen tror ikke at Morgan Andersen har gjort noe straffbart.

- Jeg har snakka med Morgan mange ganger de siste dagene, og han er 100 prosent sikker på at han er uskyldig. Og det er vi sikre på også. For når Morgan sier at han er uskyldig, så tror vi på ham, sier Ulf Berg.

- Ikke behov for permisjon

Saken ligger nå på bordet til Statsadvokatene i Oslo, som skal avgjøre om det blir tatt ut tiltale mot Andersen.

Plankehaugen mener det ikke er noe behov for at FFK-direktøren permitteres mens saken pågår.

- Han gjør en kjempejobb for klubben, og for oss er Morgan en kamerat. Han stiller opp på det vi trenger hjelp til. Så lenge han ikke er dømt, så er han en fri mann. Det er vi 100 prosent sikker på at han er etterpå også.

Verken Morgan Andersen eller styret i fotballklubben ønsker å kommentere saken ytterligere.

Chelseas John Obi Mikel i kamp om ballen med Aston Villas Gavin McCann

John Obi Mikel anmeldte Morgan Andersen i 2005 for å ha forfalsket en kontrakt. Her kjemper Chelsea-spilleren om ballen med Aston Villas Gavin McCann.

Foto: SIMON DAWSON / AP

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Pris til byfergene i Fredrikstad

    Byfergene ved Fredrikstad kommune har fått årets Plankebærerpris. Det ble klart i dag. Kommunen får prisen for å ha tilrettelagt for gratis ferger. 1,3 millioner reisende tok gratis byferge i Fredrikstad i løpet av fjoråret.

    Fotballferge
    Foto: Fredrikstad kommune
  • Risikerer 25 års fengsel

    Østfold-kvinnen som onsdag ble fengslet for å ha forsøkt å smugle 3,7 kilo heroin ut av Uganda, kan få 10 til 25 års fengsel dersom hun blir dømt. Det melder Aftenposten. Den norske ambassaden i Uganda har kommet i kontakt med kvinnen, og kvinnen har fått tildelt en advokat. Politiet har analysert stoffet de fant i kofferten til kvinnen, og har konkludert med at det er snakk om heroin.