NRK Meny
Normal

Her er planene for det gamle sykehuset

Fredrikstad sykehus omgjøres til boligområde når sykehusdriften flytter ut av lokalene i 2015.

Sykehuset Østfold, Fredrikstad

Disse byggene blir boliger.

Foto: Rainer Prang / NRK

De to høyblokkene ved sykehuset er tiltenkt leiligheter, mens resten av lokalene vil bli revet.

Planene ble presentert i går kveld, da kommunen arrangerte folkemøte i Speilet, der de presenterte fremtidsplanene for Fredrikstads byområde.

Les også: Hva skjer med det gamle sykehuset?

– Mye infrastruktur på plass

- Jeg ser for meg et boligområde, slik det kom frem under presentasjonen. Jeg ser for meg at Fredrikstad kommune fort kan komme inn i forhold til det behovet vi har for eldre i fremtiden. Her ligger det jo allerede mye infrastruktur på plass, sier ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) til NRK.no.

Les også: Slik blir det nye sykehuset

Rives

Terje Tjernås er leder for By og næringsutviklingsavdelingen i Fredrikstad kommune, og han forklarer nærmere hvordan kommunen ønsker å utnytte det gamle sykehusområdet.

– De store høyblokkene er tenkt å bestå og utnyttet til boligfunksjoner. Den såkalte serviceblokka på én etasje, som strekker seg over flere kvartaler, egner seg egentlig ikke til noe annet bruk. Forslaget er derfor at den rives. Den mest fornuftige arealutnyttelsen i det videre arbeidet, er å bygge opp igjen de kvartalene som har vært der en gang, sier han.

Selv om Helse Sør-Øst, som eier Sykehuset, ikke var til stede i går, kunne Terje Tjernås bekrefte at også de har vært med i utviklingen av planen som i går ble lagt frem.

Les også: Her avgjør de sykehuset skjebne

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høynet beredskap før NATO-øvelse

    Politiet øker nå beredskapen foran høstens store NATO-øvelse, melder NTB. Borg havn i Fredrikstad skal være hovedhavn for militært materiell under øvelsen. Det betyr at det vil bli betydelig aktivitet i Østfold.

  • Ni forelegg for fart

    Ni bilister må punge ut etter å ha kjørt for fort i Stasjonsveien – fylkesvei 118 – i Skjeberg i dag. Det er 50 km/t på denne strekningen. Den som kjørte fortest holdt 74 km/t, melder politiet.