NRK Meny
Normal

Ønsker «Lars Monsen-dag» i Litteraturhuset

Fredriksborg AS ønsker en ny møteplass for innbyggerne i Fredrikstad, med blant annet en egen dag for jaktinteresserte. Se bildene her!

Planer om Litteraturhus i Storgata 11 i Fredrikstad ble presentert i dag.

Fredriksborg AS har brukt halvannet år på å bearbeide planene og utvikle arkitekturen, innholdet og leietakerne i huset.

Morten Fredriksen er initiativtager og utbygger av prosjektet. Han ønsker å gi innbyggerne i Fredrikstad en ny møteplass.

– Først og fremst så vil vi gi dem noe de ikke har fra før, og noe som er pakket inn i en moderne og fin ramme, sier han.

Etter modell av Oslo

De ønsker at huset skal fylles med litteratur i ordets smaleste og bredeste forstand. De vil utvide folks generelle oppfatninger om litteratur, gjennom et allsidig tilbud og god formidling.

Fredriksborg ønsker å skape et Litteraturhus etter modell av Oslo, og ønsker et hus med bredt kulturfokus tilpasset Fredrikstad og byens borgere.

– Hvis vi skal klare å realisere dette, så må vi tilpasse det til Fredrikstad. Det skal være en kjerne av litteratur, men vi skal også tilby arrangementer av andre grener som for eksempel teater, konserter og foredrag, sier Fredriksen.

Lars Monsen-dag

I forberedelsene til prosjektet har Fredriksborg AS jobbet med noe de har kalt «Hva skjer en onsdag i oktober?» - en dag det ikke skjer så alt for mye i Fredrikstad sentrum fra før.

– Siden denne onsdagen er i jaktsesongen, så kan vi tenke oss at Lars Monsen kan komme å holde et foredrag. Bokhandelen kan selge jaktbøker, og vi kan ha vilt på menyen i restauranten. Også kan vi ha en konsert eller teateroppstilling på kvelden, sier representanten for Fredriksborg AS.

Selskapet er en av Østfolds største private eiendomsaktører, med kjernevirksomhet innenfor forvaltning og utvikling. De ønsker også å være en byutvikler, der det lar seg gjøre.

Ønsker publikum fra hele Østfold

Ifølge Morten Fredriksen så skal det nye Litteraturhuset være et sted som skaper engasjement - og ikke bare for innbyggerne i Fredrikstad.

– Målgruppen er egentlig hele Fredrikstads befolkning, også har vi sagt at vi bør kunne skape et så attraktivt tilbud at vi kan favne utenfor byen og skape tiltrekningskraft på mennesker i andre byer i Østfold.

Fredriksborg AS har bevisst holdt prosessen om Litteraturhuset konfidensielt fordi de var usikre på om de skulle klare å gjennomføre prosjektet.

Prosjektet går nå over i realiseringsfasen av prosjektet og man starter nå planarbeidet inn mot det offentlige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever flere frittgående høns

    Nortura ber 40 eggprodusenter her i landet om å legge om til frittgåande høns. Årsaken er nye krav fra matindustrien, skriver Nationen. I fjor ba Nortura 87 produsenter om å legge om, etter at Norgesgruppen bare ville selge egg fra frittgående høns. Nortura skriver i et brev at dersom produsentene ikke legger om, kan eggproduksjonen bli erstattet av import fra utlandet.

  • Tatt på fersk gjerning

    Politiet pågrep to polske dieseltyver i Sarpsborg sent i går kveld. Mennene forsøkte å stjele diesel fra tunge kjøretøy på en oppstillingsplass på Alvim. Det ble gjort beslag i hevert med pumpe og store kanner.