NRK Meny
Normal

Plages av flystøy

Politikerne i Råde vil ha en forsikring om at det gjøres mest mulig for å redusere flystøyen fra Moss lufthavn Rygge.

Ryanair på Moss lufthavn Rygge

Folk i Råde plages av flystøy, og politikerne vil ha forsikringer om at alt gjøres for å redusere støyplagene mest mulig.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Politikerne i Råde vil ha svar på om flyselskapene ved Moss Lufthavn Rygge bruker de lufttraséene til og fra flyplassen som gir minst støy.

Det skriver Fredriksstad Blad.

Folk i Råde plages av flystøy, og politikerne vil ha forsikringer om at alt gjøres for å redusere støyplagene mest mulig.

LES OGSÅ:

Vil ha forsikring

– Jeg vil vite om flyselskapene forholder seg til de opprinnelige vedtakene når det gjelder take off og landing, sier Frederikke Stensrød, Frps gruppeleder, til FB.

Saken ble tatt opp i kommunetyremøtet torsdag, og ordfører Kjell Løkke (Ap) er også engasjert i støyproblematikken.

– Det er åpenbart vesentlig hvilken hvilken kurs/stigning flyene har under landing og take off. Vi må fine traséer som i minst mulig grad skaper ulemper for innbyggerne rundt flyplassen, sier Løkke, som også vil ha med seg Rygge-ordføreren på et initiativ.

LES OGSÅ:

Lover svar

Løkke sier han flere ganger har blitt lovet svar fra Luftfartstilsynet, men at det ikke har skjedd noe.

Pressetalskvinne Marit Kvarum i Luftfartstilsynet sier til FB at de lover å svare ordføreren neste uke.

– Skal vi beholde det gode naboskapet må vi vite at de opptrer mest mulig hensynsfullt, sier Løkke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.