Pizzaovn endte hos Tollvesenet

En pizzaovn med en verdi på 27.000 kroner endte på Tollvesenets lager på Svinesund tirsdag kveld.

Pizzaovn beslaglagt

Denne ovnen fant tollerne bak i en varebil som krysset grensen tirsdag kveld.

Foto: Tollvesenet

Ved nitiden tirsdag kveld krysset en norsk-registrert varebil grensen på E6 ved Svinesund.

Da tollerne stanset bilen, sa føreren, som var alene i bilen, at han ikke hadde varer i bilen. Om det var forsøk på en aprilspøk, skal kanskje være usagt. Det viste seg i alle fall at bak i bilen lå det en pizzaovn.

Kjørte for broren sin

– Da kunne føreren fortelle at den hadde han vært i Göteborg og hentet. Og han skulle til Oslo med den. Mannen forklarte at han kjørte på oppdrag for broren sin, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst.

Varer for 27.000 kroner er langt mer enn det er lov å ta med seg uten å deklarere dem. Derfor ble ovnen beslaglagt og saken anmeldt til politiet. Føreren må regne med å betale en bot for forholdet.

Maksgrense på 6.000 kroner

Dersom du er utenlands i mer enn 24 timer (og kan dokumentere det), kan du ha med deg varer for 6.000 norske kroner. Dersom du bare er utenlands på dagstur, kan du ha med varer for inntil 3.000 kroner.

Denne verdigrensen er den totale summen på varene du har handlet, inkludert alkohol- og tobakkskvoten og andre kvotevarer, kan vi lese på Tollvesenets internettsider.

Og det er også grunn til å merke seg at om flere reiser sammen, kan de ikke legge sammen kvotene for å innføre kostbare gjenstander. Fem stykker som har vært utenlands i over ett døgn, kan ha med seg hver sin vare som koster 6.000 kroner, men kan ikke gå sammen om å innføre en vare som koster 30.000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.