NRK Meny
Normal

Mann plukket opp av vannet etter flystyrt

En 46 år gammel mann ble plukket opp av sjøen av en fritidsbåteier i Svalerødkilen utenfor Halden i Østfold etter at mikroflyet han førte styret.

Horn Flyer henter opp mikrofly
Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

– Klokken 14 at vi fikk melding fra et vitne om en hangglider, eller et mikrofly som hadde gått ned i sjøen, forteller innsatsleder Arne Knoff Næss, i Østfoldpolitiet.

Hovedredningssentralen sendte ut nødmelding via Tjøme Radio, som ble oppfattet av en fritidsbåteier som befant seg bare minutter unna. Båteieren dro til havaristedet og fikk reddet piloten.

Båteieren er Geir Johansen fra Halden. Johansen så ikke styrten, men fant piloten der han klamret seg fast til vraket av mikroflyet.

– Han var jo våt, så det var tungt å få ham om bord.

Geir Johansen

Geir Johansen var tilfeldigvis ute med båten sin i området

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Reddet liv

Politiets innsatsleder skryter av Johansen.

– Han har gjort en fabelaktig innsats. Alene klarte han å få piloten opp i skøyta, og inn til kai. Det står det respekt av. Han har reddet et liv i dag, forteller Knoff Næss.

Da piloten ble plukket opp hadde han brudd i et ben og smerter i brystet. Han er nå fraktet med luftambulanse til sykehus i Fredrikstad.

Flyet hentet opp

Redningsskøyta Horn Flyer rykket ut for å hente opp mikroflyet. Flyet har en vinge som ligner på en hangglider og en kropp som ligner på en båt.

Alene i flyet

De første meldingen kom fra HRS Sør-Norge om at flyet hadde styret i kilen. Kort tid senere ble det opplyst at en fritidsbåt i området hadde plukket han opp.

Da redningsmannskaper kom frem, snakket de med mannen, som sa han hadde vært alene i flyet da ulykken skjedde.

Til tross for at mannen sa han var alene, dro nødetatene til stedet og søkte blant annet med Sea King.

Microfly styrtet i Svalerødkilen

UTRYKNING: Sea King og nødetatene dro ut til Svalerødkilen utenfor Halden etter at et mikrofly styrtet like etter klokka 14.

Foto: Andreas Utberg

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vimpel på halv stang

    Tilhengere av Fredrikstad fotballklub hadde en trist dag søndag etter nedrykket til 2.divisjon. Det ble markert på denne måten på Grønlifjellet i Fredrikstad.

    Vimpel
    Foto: Trond Johnsen / NRK
  • Pipebrann i Fredrikstad

    Fredrikstad brannvesen har rykker ut etter melding om en pipebrann i Gamle Kirkevei. Det skriver Alarmsentral Brann øst på Twitter.