NRK Meny
Normal

Mann plukket opp av vannet etter flystyrt

En 46 år gammel mann ble plukket opp av sjøen av en fritidsbåteier i Svalerødkilen utenfor Halden i Østfold etter at mikroflyet han førte styret.

Horn Flyer henter opp mikrofly
Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

– Klokken 14 at vi fikk melding fra et vitne om en hangglider, eller et mikrofly som hadde gått ned i sjøen, forteller innsatsleder Arne Knoff Næss, i Østfoldpolitiet.

Hovedredningssentralen sendte ut nødmelding via Tjøme Radio, som ble oppfattet av en fritidsbåteier som befant seg bare minutter unna. Båteieren dro til havaristedet og fikk reddet piloten.

Båteieren er Geir Johansen fra Halden. Johansen så ikke styrten, men fant piloten der han klamret seg fast til vraket av mikroflyet.

– Han var jo våt, så det var tungt å få ham om bord.

Geir Johansen

Geir Johansen var tilfeldigvis ute med båten sin i området

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Reddet liv

Politiets innsatsleder skryter av Johansen.

– Han har gjort en fabelaktig innsats. Alene klarte han å få piloten opp i skøyta, og inn til kai. Det står det respekt av. Han har reddet et liv i dag, forteller Knoff Næss.

Da piloten ble plukket opp hadde han brudd i et ben og smerter i brystet. Han er nå fraktet med luftambulanse til sykehus i Fredrikstad.

Flyet hentet opp

Redningsskøyta Horn Flyer rykket ut for å hente opp mikroflyet. Flyet har en vinge som ligner på en hangglider og en kropp som ligner på en båt.

Alene i flyet

De første meldingen kom fra HRS Sør-Norge om at flyet hadde styret i kilen. Kort tid senere ble det opplyst at en fritidsbåt i området hadde plukket han opp.

Da redningsmannskaper kom frem, snakket de med mannen, som sa han hadde vært alene i flyet da ulykken skjedde.

Til tross for at mannen sa han var alene, dro nødetatene til stedet og søkte blant annet med Sea King.

Microfly styrtet i Svalerødkilen

UTRYKNING: Sea King og nødetatene dro ut til Svalerødkilen utenfor Halden etter at et mikrofly styrtet like etter klokka 14.

Foto: Andreas Utberg

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snublet over 1600 liter alkohol

    En turgåer i Østfold ringte i går politiet etter å ha snublet over store mengder alkohol gjemt i skogen. Da Tolletaten og politiet rykket ut fant de over 1 600 liter alkohol fra Øst-Europa. Smuglerdepotet lå like ved gren seovergangen i nærheten av Kornsjø.

  • Rekordpris for «Moi»?

    Mohamed Elyounoussi kan bli tidenes dyreste norske fotballspiller hvis han selges fra FC Basel i vinter. Det skriver VG. Ifølge avisen er flere Premier League-klubber interesserte. Prislappen kan bli på 20 millioner euro (nesten 200 millioner kroner) eller mer, sier Oliver Guti avisen i Basler Zeitung til VG. Tore André Flo satte rekord i 2000, da han ble solgt fra Chelsea til skotske Rangers for 165 millioner kroner.

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK