NRK Meny
Normal

Piiroja tilstår skatteunndragelser

Raio Piiroja's skattesak ender opp som en tilståelsessak i retten.

Raio Piiroja
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Det melder Fredriksstad Blad.

En tilståelsessak innebærer at den tiltalte har erkjent skyld etter tiltalen, altså skatteunndragelser på rundt 800.000 kroner.

Østfold politidistrikts kommunikasjonssjef Pål Martinsen, bekrefter at en sak er klar for rettsbehandling, ifølge avisen er det Piirojas sak som er klar.

– Det handler ikke om en tiltale i det aktuelle tilfellet, men siktelse i en tilståelsessak, forteller Martinsen til avisen.

Langvarig etterforskning

Påtalemakten mener det estiske agentfirmaet som fikk betalt samtidig som Piiroja spilte for FFK, i praksis var en fordekt avlønning av spilleren. Saken har vært etterforsket siden Piiroja ble anmeldt av kemneren i november 2011.

Flere tidligere ledere i FFK har også vært etterforsket, tre har fått bøter på 25.000 kroner hver. Daværende FFK-selskaper ble også idømt foretaksstraffer.

Mandag starter straffesaken mot tidligere FFK-spiller Brian West, som også er tiltalt for skatteunndragelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen
  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.