NRK Meny
Normal

Petter vant foran 100.000 tilskuere

Solberg slo Sebastien Loeb med to hundredeler i rallysprint i Portugal.

Petter Solberg vant rallysprint

Petter Solberg kunne juble etter å ha slått Sebastien Loeb i finaleheatet under Fafe Rally Sprint.

Foto: Privat

Fafe Rally Sprint teller ikke i VM sammenheng, men flere av de store kanonene brukte sprinten som en oppvarming til Rally Portugal som starter til uken.

Over 30 biler var påmeldt og over 100.000 tilskuere hadde samlet seg langs den 6,34 kilometer lange grusprøva i byen Fafe, øst for Porto.

– Jeg tror aldri jeg har sett så mange tilskuere på en fartsprøve før, og jeg kunne virkelig føle deres entusiasme. Dette er en ekte klassiker og jeg hadde det kjempemoro der ute, sier Ford-fører Petter Solberg i en pressemelding.

SE VIDEO: Citroën-teamets film om Fafe Rally Sprint

(Artikkelen fortsetter under)

Delte bil med Latvala

Petter Solberg, som delte bil med Jari-Matti Latvala under de innledende heatene, vant foran Sebastien Loeb og Dani Sordo.

Ford stilte med kun en bil, og selv om Jari-Matti Latvala var raskest på første gjennomkjøring, sikret Petter seg retten til å kjøre tredje gang da han var raskest andre gang gjennom etappen

– 0,02 raskere enn Loeb. Kjempestart foran Rally Portugal!, skriver Solberg på Facebook.

Rally Portugal starter med gjennomkjøring allerede mandag. Selve løpet starter Torsdag i Lisboa før førerne reiser til sørkysten hvor resten av VM-runden kjøres.

LES OGSÅ:

På tredje etter tre VM-løp

Petter Solberg har fått en god start på årets Rally-VM og ligger på en tredjeplass totalt – og det til tross for at han er andrefører i Ford. Sebastien Loeb leder, mens Mikko Hirvonen er nummer to.

Vålerføreren Mads Østberg ligger på en fjerdeplass, mens Fords førstefører, Jari-Matti Latvala er nummer fem.

Mens Petter Solberg vant rallysprinten i Fafe, satt Mads Østberg på flyet på vei til Portugal. Men Vålerføreren har ikke ligget på latsiden. Forrige helg satt han uoffisiell verdensrekord på snø.

SE VIDEO: Mads setter verdensrekord.

Video Se Mats Østbergs utrolig verdensrekord

Se Mats Østbergs utrolige verdensrekord

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: