NRK Meny
Normal

Petter Solberg økte luken

Petter Solberg leder rallycross-VM med 22 poeng etter søndagens annenplass i Belgia.

Petter Solberg glad for å være hjemme

Ligger fortsatt på toppen i rallycross-VM.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

En tabbe i semifinalen kunne kostet nordmannen dyrt, men Solberg tok seg til finale og sikret til slutt annenplass.

Solberg samlet jevnt og trutt poeng i helgen. I sammendraget har den regjerende verdensmesteren 82 poeng, 22 mer enn svenske Johan Kristoffersen, som ble slått ut allerede i semifinalen.

Finske Toomas Heikkinen vant på banen i Mettet, akkurat slik han gjorde det i fjor. Han er treer sammenlagt med 57 poeng, ett mer enn Andreas Bakkerud, som ble nummer fem i søndagens finale.

– Dette er som en seier. Jeg gjorde en tabbe i semifinalen, men kjørte pent i finalen. Jeg prøvde å pushe, men noen ganger mangler litt. Alle kan gjøre feil, sa Solberg til Viasat.

Heikkinen tok en taktisk seier da han snek seg foran etter at Solberg var ute på sin runde i alternativsporet.

– Det holdt meg våken å vite at Petter Solberg lå bak meg. Vi er tilbake etter en svak start på sesongen, en seier vi trengte, sa Heikkinen etter sesongens tredje VM-runde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telefontrøbbel for politiet

    Tekniske problemer gjør at politiet ikke er å treffe på fellesnummeret 02800 eller direkte til operasjonssentralen. – Vi jobber med å finne feilen, sier Fredrikstads politistasjonssjef John Prestbakken til f-b.no. Prestbakken ber folk om ikke å bruke nødnummeret 112 til andre henvendelser.

  • Rydder etter bilbrann

    Ingen personer ble skadet under bilbrannen på Torsnes, opplyser politiet. Brannen oppsto under kjøring. Den brente bilen hentes snart av bergingsfolk.