NRK Meny
Normal

Petter Solberg mangler 10 mill.

Anslagsvis 10 millioner kroner mangler i Petter Solbergs (36) budsjett for å gjennomføre full sesong i rally-VM.

Petter Solberg

– Jeg jobber døgnet rundt for å få alt på plass og er i dialog med flere aktuelle sponsorer, sier Petter Solberg.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

15 dager før VM-starten i Sverige, bekrefter Solberg overfor NTB at han fortsatt mangler 30 prosent av pengene som skal til for å kjempe om VM-tittelen i 2011.

– Jeg jobber døgnet rundt for å få alt på plass og er i dialog med flere aktuelle sponsorer. Fortsatt er det ledige sponsorplasser på panseret, bakskjermen og foran på capsen min, sier Petter Solberg.

– Eneste alternativ

Forrige sesong hadde Solberg et budsjett på over 30 millioner kroner. Det er grunn til å tro at beløpet er større i år.

I månedsvis har verdensmesteren fra 2003 kjempet for å få tilgang til det beste utstyret i en sesong der nye biler skal innføres.

Omsider er en avtale med Citron på plass.

– Jeg skal drifte eget team, men leie bil av Citron. Det blir litt dyrere enn å kjøpe, men det er eneste alternativ. Jeg har sagt ja til avtalen, men ikke skrevet under på noe ennå. Først må jeg ha budsjettet i havn, sier Solberg.

LES OGSÅ:

Har tatt tid

Avtalen om å få bruke en av Citrons nye DS 3 WRC-modeller har sittet lengre enn langt inne for den franske bilprodusenten, som ønsker seg regjerende mester Sebastien Loeb og unggutten Sebastien Ogier på toppen av seierspallen.

Rally-VM inneholder 13 runder kommende sesong.

Også tidligere formel 1-verdensmester Kimi Raikkonen (31) har fått på plass en avtale med Citron om å kjøre deres bil i årets VM, i første omgang ti av rundene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.