NRK Meny
Normal

Petter Solberg kjører Rally Sverige

Skal delta i historisk rally med kona Pernilla som kartleser.

Petter Solberg og Pernilla

Petter Solberg og kona Pernilla deltar i den historiske kategorien i Rally Sverige.

Foto: Anders Ekström/Rally Sweden

– Det er morsomt å kunne gjøre dette for fansen, sier Solberg til rallysweden.com. Nordmannen lover å lage show i de svenske skogene.

Etter at han valgte å gi seg med rallykjøring har østfoldingen vurdert flere tilbud, blant annet rallycross og Rally Dakar. Selv om han deltar i Rally Sverige i en Ford Escort Mk2 fastholder han at han er ferdig på VM-nivå.

– Kan man ikke kjøre WRC så får man holde på med noe annet for å holde seg i gang. Jeg kommer til å presentere planene mine for 2013 før Rally Sverige, avslører han.

Løpslederen brukte «wild card»

Historisk rally er en klasse for historiske biler og skal kjøres 8-9 februar. På fredagen kjøres det historiske løpet på VM-strekningene Vargåsen 1 og Superspecialen i Karlstad.

Lørdag avgjøres løpet med etapper i Sågen, Fredriksberg, Rämmen og Hagfors Sprint.

– Jeg vil nødig miste Rally Sverige og selv om jeg ikke kommer til å kjøre i selve VM-løpet eller sitte i en WRC-bil, så kjennes det inspirerende å kunne delta nok en gang, sier han og legger til:

– Jeg og Pernilla gjør dette som en morsom greie og vi lover å by på show ute på strekkene.

Petter Solberg, som ble verdensmester i rally i 2003, rakk ikke å melde seg på Rally Sverige før fristen gikk ut. Det var en hjelpende hånd fra løpsarrangøren, Bertil Klarin, som sikret en startplass.

– Jeg utnyttet mulighet min til å dele ut et «wild card». Å ha Petter i startfeltet er naturligvis tøft og en bekreftelse på at interessen for Rally Sverige Historic er stort, sier han.

Les også:

Petter Solberg nærmer seg en avklaring på hvordan bil han skal konkurrere med i framtiden.
Det eneste han er sikker på er at han satser for fullt - og at bilen skal gå bra.

Nærmer seg avklaring for Solberg

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.

  • Åtteåring savnet i Halden

    Politiet i Østfold leter etter en åtte år gammel jente som er savnet fra sitt hjem på Brødløs. Politiet utelukker ikke at hun kan ha tatt tilhold hos noen. Politiet ble ifølge VG varslet av moren, som hadde vært på jobb, ved 21.30-tiden.