Petter Solberg kjører Rally Sverige

Skal delta i historisk rally med kona Pernilla som kartleser.

Petter Solberg og Pernilla

Petter Solberg og kona Pernilla deltar i den historiske kategorien i Rally Sverige.

Foto: Anders Ekström/Rally Sweden

– Det er morsomt å kunne gjøre dette for fansen, sier Solberg til rallysweden.com. Nordmannen lover å lage show i de svenske skogene.

Etter at han valgte å gi seg med rallykjøring har østfoldingen vurdert flere tilbud, blant annet rallycross og Rally Dakar. Selv om han deltar i Rally Sverige i en Ford Escort Mk2 fastholder han at han er ferdig på VM-nivå.

– Kan man ikke kjøre WRC så får man holde på med noe annet for å holde seg i gang. Jeg kommer til å presentere planene mine for 2013 før Rally Sverige, avslører han.

Løpslederen brukte «wild card»

Historisk rally er en klasse for historiske biler og skal kjøres 8-9 februar. På fredagen kjøres det historiske løpet på VM-strekningene Vargåsen 1 og Superspecialen i Karlstad.

Lørdag avgjøres løpet med etapper i Sågen, Fredriksberg, Rämmen og Hagfors Sprint.

– Jeg vil nødig miste Rally Sverige og selv om jeg ikke kommer til å kjøre i selve VM-løpet eller sitte i en WRC-bil, så kjennes det inspirerende å kunne delta nok en gang, sier han og legger til:

– Jeg og Pernilla gjør dette som en morsom greie og vi lover å by på show ute på strekkene.

Petter Solberg, som ble verdensmester i rally i 2003, rakk ikke å melde seg på Rally Sverige før fristen gikk ut. Det var en hjelpende hånd fra løpsarrangøren, Bertil Klarin, som sikret en startplass.

– Jeg utnyttet mulighet min til å dele ut et «wild card». Å ha Petter i startfeltet er naturligvis tøft og en bekreftelse på at interessen for Rally Sverige Historic er stort, sier han.

Les også:

Petter Solberg nærmer seg en avklaring på hvordan bil han skal konkurrere med i framtiden.
Det eneste han er sikker på er at han satser for fullt - og at bilen skal gå bra.

Nærmer seg avklaring for Solberg

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må betale utbygger erstatning

    Firmaet som vurderte de geotekniske forholdene ved utvidelsen av Refsnes Gods i Moss, må betale erstatning til entreprenøren, skriver Moss Avis. Utbyggingen førte til masseutglidninger og skader på naboeiendommer og endte i retten.
    Moss tingrett mener geoteknikeren var på grensen til grovt uaktsom og firmaet må betale 10,6 millioner kroner til entreprenøren.

  • Mangler 250 sykepleiere

    Én av fem sykepleiere slutter i yrket og bidrar til at sykepleiermangelen fortsetter å øke. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. I dag mangler det ca 250 av dem i Østfold. Samtidig viser tall at mange sykepleiere som har forlatt yrket, kan hentes tilbake. Lønn, hel stilling og et godt fagmiljø kan bidra til det, sier leder i Norsk Sykepleierforbund Østfold, Karen Brasetvik,