NRK Meny
Normal

Petter raskest i shakedown

Kjører for sin femte seier i Rally Storbritannia.

Petter Solberg i Wales

Petter Solberg er optimist foran helgens Rally Storbritannia og var best på torsdagens shakedown.

Foto: Alastair Grant / Scanpix/AP

Solberg hadde den beste shakedown-tiden torsdag i Margam Park, 61 kilometer vest for Cardiff i Wales, hvor rallyet har sin hovedbase.

Kjørte raskt på vått føre

Det ble fire runder rundt den fem kilometer lange løypen, og Petter kjørte raskest av alle i regnværet.

Forrige gang Solberg vant Rally Storbritannia var i 2005, og ifølge World Rally Championships nettsider har han tro på at han har en bedre mulighet til å gjenta bedriften i år enn han har hatt de siste sesongene - uansett vær.

- Skal slåss for seier

- Været kommer ikke til å forandre planene mine. Faktisk er dettte været bra for meg. Jeg har ikke testet denne bilen under fuktige forhold tidligere, så jeg var fornøyd med å prøve den ut i gjørma. Jeg er positiv i forhold til sjansene mine denne helgen. Jeg vet det kommer til å bli tøft, men jeg skal forsøke å slåss for seier, sier Solberg.

Jari-Matti Latvala ble nummer to på shakedown torsdag, mens Henning Solberg ble nummer tre.

De to som kjemper om verdensmestertittelen, Mikko Hirvonen og Sebastien Loeb, tok det med ro og kjørte inn til henholdsvis svyende- og femteplass.

Les også:

Rally-Petter kan bli årets teamsjef

Vant fartsetappe

Petter på fjerdeplass

Petter Solberg i sjokk

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tons of Rock kunne blitt i Halden

    Tons of Rock kunne blitt i Halden, dersom det hadde blitt tilrettelagt bedre fra kommunen sin side. Det sier festivalsjef Svein Bjørge til Halden Arbeiderblad. Bjørge peker blant annet på at de har lite tid til å rigge et stort arrangement på grunn av andre produksjoner på Fredriksten Festning og at det har vært begrenset plass til publikum. I tillegg mener han dårlig tilgang på strøm, vann, toaletter og renovasjon har vært noe av grunnen til at festivalen nå flyttes til Ekebergsletta i Oslo.

  • Opplever mer vold

    Ansatte i fengsler på Østlandet opplever mer vold og trusler enn tidligere, både mellom innsatte og mellom innsatte og ansatte. Det forteller regionstillitsvalgt i Kriminalomsorgens yrkesforbund regions Øst, Ole Peder Kvitblik. Han forteller at det har vært en økning i voldstilfeller gjennom de siste tre årene.