Petter blir flyreder

Rallystjernen Petter Solberg starter flyselskap, og drømmer om å ta flylappen selv når rallykarrieren er over. 

Petter Solberg
Foto: Micke Fransson / Scanpix

Verdensmesteren i rally fra 2003 vil starte sitt eget flyselskap, skriver VG Helg.

Petter Solberg kjøpte sitt første jetfly, en eldre Cessna Citation ll til 25 millioner kroner, for et og et halvt år siden, og driften av flyet har gått over all forventning.

Nå vil han kjøpe flere fly.

 

Petter Solberg
Foto: Scanpix/Reuters

Vil ha flyselskap

Solberg satser nå på ytterligere et fly, en Cessna Citation Ultra. Tilsammen har de to flyene en markedsverdi rundt 75 millioner kroner.

- Det første flyet kjøpte jeg for å få mer tid til familien. Med 290 reisedøgn i året er det praktisk med eget fly. Da tenkte jeg ikke business, sier Petter Solberg til VG Helg.

Utleien av det første flyet har gått strålende, og nå startes  Petter Solberg Aviation.

Selskapet vil ha ti ansatte, og åtte av disse er piloter. Daglig leder er Solbergs svigerfar og tidligere rally- og rallycrossstjerne, Per-Inge Walfridson.

- Markedet er så stort at hvis man først skal leie ut fly, så blir det for lite med bare én maskin. Med to jetfly vil vi også alltid ha et fly tilgjengelig når det andre er opptatt med å fly Petter til VM-runder, sier Walfridson, som mener at privatflycharter kan bli en fin aktivitet for svigersønnen når karrieren er over, til VG Helg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig kompensasjon for ekstraarbeid

    Bør allerede betalte politikere få ekstra lønn for å planlegge den nye storkommunen i Indre Østfold? Det skal politikerne i Hobøl og Askim ta stilling til denne uka, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget er at alle som møter i interim-nemnda skal få tre tusen kroner for hvert møte. Askim-ordfører Thor Hals sier til avisa at tanken er at de involverte skal få litt kompensasjon for et betydelig ekstraarbeid.