NRK Meny
Normal

Petter blir flyreder

Rallystjernen Petter Solberg starter flyselskap, og drømmer om å ta flylappen selv når rallykarrieren er over. 

Petter Solberg
Foto: Micke Fransson / Scanpix

Verdensmesteren i rally fra 2003 vil starte sitt eget flyselskap, skriver VG Helg.

Petter Solberg kjøpte sitt første jetfly, en eldre Cessna Citation ll til 25 millioner kroner, for et og et halvt år siden, og driften av flyet har gått over all forventning.

Nå vil han kjøpe flere fly.

 

Petter Solberg
Foto: Scanpix/Reuters

Vil ha flyselskap

Solberg satser nå på ytterligere et fly, en Cessna Citation Ultra. Tilsammen har de to flyene en markedsverdi rundt 75 millioner kroner.

- Det første flyet kjøpte jeg for å få mer tid til familien. Med 290 reisedøgn i året er det praktisk med eget fly. Da tenkte jeg ikke business, sier Petter Solberg til VG Helg.

Utleien av det første flyet har gått strålende, og nå startes  Petter Solberg Aviation.

Selskapet vil ha ti ansatte, og åtte av disse er piloter. Daglig leder er Solbergs svigerfar og tidligere rally- og rallycrossstjerne, Per-Inge Walfridson.

- Markedet er så stort at hvis man først skal leie ut fly, så blir det for lite med bare én maskin. Med to jetfly vil vi også alltid ha et fly tilgjengelig når det andre er opptatt med å fly Petter til VM-runder, sier Walfridson, som mener at privatflycharter kan bli en fin aktivitet for svigersønnen når karrieren er over, til VG Helg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen skadet i brann i Aremark

    Klokken 01.30 opplyser politiet i Østfold at alle beboerne i bolighuset på Fange er ute. Ingen skal være skadet som følge av brannen. Brannvesenet driver slukking på stedet.

  • Boligbrann i Aremark

    Aremark brannvesen melder i 01.00-tiden natt til tirsdag har rykket ut til Fange i Østfold, hvor det er brenner i et bolighus.

    Laster Twitter-innhold