NRK Meny
Normal

Solberg ble årets bilsportutøver

Verdensmester i rallycross, Petter Solberg er kåret til "årets bilsportutøver i Norge " i 2014 av Norges bilsportforbund.

Petter Solberg jubler i Tyskland
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

-Det var selvfølgelig ikke mulig å komme utenom Petter Solberg når vi skulle kåre årets utøver for 2014. Hans prestasjoner i tidenes første VM-sesong i rallycross var utrolige, sier president i Bilsportforbundet, Frode Alhaug.

Petter Solberg feirer nok en seier i rallycross-VM
Foto: Petter Solberg World RX Team

I 2014 ble han verdensmester i rallycross. Petter Solberg sikret seg VM-tittelen allerede før de to siste rundene ble kjørt. Han vant fem av 11 løp i serien

Petter Solberg kan se tilbake på mange seire. Han vant sin første VM-runde i rally i 2002, og året etter ble han verdensmester. Han har tre VM-sølv i rally (2002, 2004 og 2005) og en bronse (2010).


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK