NRK Meny
Normal

Peterson kjøper fire papirfabrikker

Papirkonsernet bekrefter nå at de kjøper opp fire fabrikker som produserer bølgepapp. Papirkonsernet kjøper to svenske og to danske fabrikker.

M. Peterson & Søn AS i Moss
Foto: Heiko Junge / Scanpix

De fire fabrikkene har tilsammen 500 ansatte, og omsetter for 800 millioner kroner. 

Peterson AS har inngått en avtale med Smurfit Kappa Group om kjøp av fire bølgepappfabrikker i Sverige og Danmark. Forutsatt godkjennelse fra konkurransemyndighetene i EU, er det fabrikkene på Næstved og Randers i Danmark, samt Norrköping og Bäckefors i Sverige som nå blir en del av Peterson.

500 nye ansatte

Disse fabrikkene har i dag en samlet produksjon på ca. 180 millioner kvadratmeter og en samlet omsetning på nesten 800 millioner kroner. Virksomhetene har til sammen ca 500 ansatte.

- Med dette oppkjøpet blir Peterson den eneste aktør som har bølgepappfabrikker i Sverige, Danmark, Finland og Norge. I tillegg gir dette konsernet en langt bedre balanse mellom papir og videreforedling, sier styreformann Terje Haglund.

- Større interne leveranser fra våre papirfabrikker på Ranheim og i Moss vil gjøre oss mindre sårbare i nedgangskonjunkturer. Oppkjøpet gir også en rekke synergier innenfor emballasjevirksomheten både på markeds- og kostnadssiden. 

Mindre avhenige av det norske markedet

Også emballasjesjef Per A. Lilleng er strålende fornøyd med oppkjøpet.

- Dette gjør oss mindre avhenging av det norske markedet, samtidig som vi får langt større muligheter til effektivisering og spesialisering innen våre 10 fabrikker i Norden.

- Vi blir også i stand til å følge våre kunder fullt ut i hele Norden. Det vil gi våre kunder enda bedre service, sikkerhet og fleksibilitet.”

10 fabrikker

Peterson Emballasje vil etter oppkjøpet produsere ca 370 millioner kvadratmeter bølge- og massivpapp emballasje pr. år på sine 10 emballasjefabrikker i Norden.

Omsetningen vil være i overkant av 1,8 milliarder norske kroner, og virksomheten vil ha 1180 ansatte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.