NRK Meny
Normal

Péter Kovács til Sarpsborg 08

Den erfarne spissen Péter Kovács nærmer seg en overgang til Sarpsborg 08.

Peter Kovacs

Kovacs tar farvel med supportene i forbindelse med torsdagens europacupkamp mot Mladá Boleslav.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Den 37 år gamle veteranen har fått lite spilletid for Strømsgodset denne sesongen og har kun fått starte to kamper i eliteserien.

Spissen hadde egentlig et ønske om å avslutte karrieren i Drammen. Men nå har partene blitt enige om å kansellere kontrakten som opprinnelig varte ut inneværende sesong.

– Péter har gjort en kjempejobb for Godset. I det siste har han fått lite spilletid, og han har uttrykt et ønske om å gå til Sarpsborg 08. Det har vi godtatt, sier sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidene.

– Ingen kommentar

Ifølge Strømsgodsets egne nettsider signerer Kovács en avtale med Sarpsborg 08 ut denne sesongen.

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 var svært lite snakkesalig da NRK snakket med ham tirsdag ettermiddag.

– Jeg kan ikke si noe som helst om dette nå, var alt han hadde å meddele, før han fortalte at han kunne kontaktes igjen på onsdag formiddag.

På tribunen med fansen torsdag

Den høyreiste spissen skal etter planen gjennomgå en medisinsk undersøkelse i Sarpsborg tirsdag kveld, før han tar endelig farvel med Strømsgodset på torsdag.

Da skal han ifølge Jostein Flo stå på tribunen sammen med Godset-fansen når Strømsgodset tar imot Mladá Boleslav på Marienlyst.

– Péter har vært en fantastisk spiller, en ekte lagspiller og en flott ambassadør og representant for klubben. Strømsgodset har mye å takke Kovacs for. Jeg håper at Kovacs kan se tilbake på tiden i Drammen med stolthet og ære. Han er en ekte hedersmann og skal hylles på Marienlyst torsdag, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens hjemmesider.

To perioder i Godset

Péter Kovács har hatt to perioder i Strømsgodset. Han kom fra Viking sommeren 2006, og var med på å få Godset opp i Tippeligaen. Etter 2007-sesongen ble han solgt til Odd, hvor han spilte fram til 2010.

I 2012, etter to år i Belgia, returnerte Kovács til Godset og Drammen igjen. Dette året ble han toppscorer i Tippeligaen med 14 mål i comebacksesongen.

Etter at han var en viktig brikke i 2014-sesongen, har det blitt mindre spilletid under David Nielsen og Bjørn Petter Ingebretsen i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK