NRK Meny
Normal

Pensjonist smuglet amfetamin

Skulle frakte symaskindeler - ble stoppet med 30 kilo amfetamin

Halden tingrett
Foto: Rainer Prang / NRK

En 73 år gammel mann fra Nederland må i fengsel i sju år og seks måneder etter at han innførte 30 kilo amfetamin, litt kokain og hasj.

Skulle spe på pensjonen

Det var i slutten av januar mannen ble stoppet. Han hadde kjørt fra Nederland og passerte Svinesund med stoffet.

Mannen hevdet han skulle frakte symaskindeler til Norge og han gjorde dette for å spe på pensjonen sin. Han skulle få 2000 euro for oppdraget.

Det ble derimot ikke funnet noen symaskindeler i bilen. Narkotikaen lå gjemt i en hjulbrønn og under bilens seter.

Pensjonisten hevdet i retten at han ikke visste om stoffet og han trodde heller ikke at det var noe stoff i bilen. Han hadde også forklart at han trodde symaskindelene lå i hjulbrønnen i bagsjerommet, men han turte ikke se etter - av frykt for at det kunne være narkotika der.

Streng straff

Halden Tingrett trodde ikke på mannens forklaringer og dømte ham til fengselstraff i sju år og seks måneder. Retten la vekt på alvorlighetsgraden i saken.

Halden Tingrett fant det også overveiende sannsynlig at den dømte mannen utførte et tilsvarende kureeroppdrag i midten av januar.

I dommen står det at retten ville redusere straffen med seks måneder grunnet hans høye alder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK