NRK Meny
Normal

Pensjonist smuglet amfetamin

Skulle frakte symaskindeler - ble stoppet med 30 kilo amfetamin

Halden tingrett
Foto: Rainer Prang / NRK

En 73 år gammel mann fra Nederland må i fengsel i sju år og seks måneder etter at han innførte 30 kilo amfetamin, litt kokain og hasj.

Skulle spe på pensjonen

Det var i slutten av januar mannen ble stoppet. Han hadde kjørt fra Nederland og passerte Svinesund med stoffet.

Mannen hevdet han skulle frakte symaskindeler til Norge og han gjorde dette for å spe på pensjonen sin. Han skulle få 2000 euro for oppdraget.

Det ble derimot ikke funnet noen symaskindeler i bilen. Narkotikaen lå gjemt i en hjulbrønn og under bilens seter.

Pensjonisten hevdet i retten at han ikke visste om stoffet og han trodde heller ikke at det var noe stoff i bilen. Han hadde også forklart at han trodde symaskindelene lå i hjulbrønnen i bagsjerommet, men han turte ikke se etter - av frykt for at det kunne være narkotika der.

Streng straff

Halden Tingrett trodde ikke på mannens forklaringer og dømte ham til fengselstraff i sju år og seks måneder. Retten la vekt på alvorlighetsgraden i saken.

Halden Tingrett fant det også overveiende sannsynlig at den dømte mannen utførte et tilsvarende kureeroppdrag i midten av januar.

I dommen står det at retten ville redusere straffen med seks måneder grunnet hans høye alder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Omkom i brann i Fredrikstad

    En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Sju personer er sendt til legevakt for sjekk. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 04 natt til søndag.

    Laster Twitter-innhold
  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.