NRK Meny
Normal

Pengetrøbbel for Solberg

Henning Solberg hadde en tøff start på årets rallysesong på grunn av biltrøbbel. Nå er det også problemer med hovedsponsoren.

Henning Solberg

Henning Solberg har ikke hatt en lett start på årets sesong.

Foto: Jørn Tveter/NRK

Det ble en tung uke i de franske fjellene for Henning Solberg. Allerede på første dag av Rally Monte Carlo fikk spydebergingen trøbbel med drivaksler og bremser.

Siden slet han med å finne «godfølelsen» i bilen, og endte til slutt på en 13. plass sammenlagt.

– Jeg gjorde masse feil med dekkvalg, og har ikke helt kommet inn i bilen. Bortsett fra på siste fartsprøve, hvor det ble gjort en del forandringer. Bilen skal få bli akkurat som den er nå resten av året, så da er det bare konsentrere seg om å kjøre, sier Solberg til NRK.no.

Kan miste hovedsponsor

Men det har ikke bare vært enkelt å konsentrere seg om kjøringen heller. Det skal nå være problemer med Solbergs store sponsoravtale med styrkedrikkprodusenten Go Fast Energy.

Etter det NRK kjenner til skal avtalen ikke være endelig bekreftet. Pengene fra avtalen skal heller ikke ha kommet inn på nordmannens konto som avtalt.

– Jeg har undertegnet min avtale, og det har også Malcolm (Wilson, teamsjef i Ford), så vi begynner å nærme oss. Vi ser lyset i tunnelen, så får vi se i løpet av uka hvordan ting utarter seg, og hvor mange løp og hvor mange år det blir.

Hva skjer hvis denne avtalen går i vasken?

– Da må vi finne på noe nytt, jeg har alltid løsninger. Jeg har i hvert fall tenkt til å kjøre noen år til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Henning Solberg

Solberg skal ikke ha fått penger fra sponsoren Go Fast Energy.

Foto: Jørn Tveter/NRK

Bekreftet støtte for hele sesongen

Solberg og stallkamerat Matthew Wilson ble enige med den amerikanske energidrikken om å kjøre under navnet «Go Fast Energy World Rally Team» tidligere i år.

De to Ford-førerne ble imidlertid nødt til å registrere seg for Rally Monte Carlo under sine egne navn, ettersom M-Sport ikke klarte å få bekreftet sponsoravtalen i tide.

Tirsdag bekreftet Go Fast Energy at de ville sikre de to førerne deltakelse i alle løpene i år.

– Go Fast Energy er svært glade for å slå seg sammen med Henning Solberg, Matthew Wilson, og M-Sport i WRC. Vi har som mål å sette opp et langvarig forhold til WRC, og vi ønsker våre sjåfører og vårt lag lykke til i 2012-sesongen, sa firmaets talsperson, Karl Morris.

Avtalen skal allikevel ikke være helt i boks for nordmannens del.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.