NRK Meny
Normal

Vigen Hattestad sørger for pengedryss til Ørje

Skiløper Ola Vigen Hattestad sørger for penger i klubbkassa, og sender med det sin egen klubb til VM for å heie på ham.

Ola Vigen Hattestad

Ola Vigen Hattestad sørger for penger til moderklubben.

Foto: Tomas Berger/NRK

– Nå blir det VM-tur, sier en fornøyd Hans Einar Sætra, som er leder for Ørje ILs skigruppe.

Det er Aker, langrennslandslagets hovedsponsor, som gir 50 000 kroner til alle klubbene som er representert gjennom landslaget.

En av klubbene som har fostret opp en landslagsløper er Ørje IL, som dermed får et en solid sum penger takket være Ola Vigen Hattestad. Sprinteren hadde en strålende sesong i fjor, da han vant sprintcupen sammenlagt og ble olympisk mester i Sochi.

Tur til Sjusjøen og Falun

– Det er fjerde eller femte gang vi får disse pengene takket være Ola Vigen Hattestad, så vi har nesten fått litt rutiner på hva pengene skal gå til, forteller Sætra.

– Blant annet skal 15 000 kroner gå til miljøtiltak. Da blir det en tur til Sjusjøen og, ikke minst, en tur til VM i Falun. Der får vi forhåpentligvis se Ola Vigen Hattestad gå sprinten.

I tillegg kommer klubben til å kjøpe inn skiutstyr og sette av penger til et stipend som gis til en lovende skiløper fra klubben årlig.

Hovedsponsoren forklarer at pengene deles ut for å støtte grunnfjellet i norsk langrenn, nemlig klubbene.

– Lokale ildsjeler inspirerer til skiglede for mange, og klubbene får frem bredde og talenter. Dette verdsetter Aker med å gi klubbstøtte gjennom utøverne. Pengene går til de klubbene som landslagsløperne selv mener fortjener økonomisk støtte for å videreutvikle langrennssporten lokalt, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.