NRK Meny
Normal

Pendlerne slakter buss for tog

Pendlerne til NSB: – Skjerp dere!

Lang kø ved spor 19

KRITIKK: NSBs kunder gir tilbudet om buss for tog strykkarakter, samtidig som antall reisende øker og øker. I fjor reiste 62 millioner med tog.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

På alle landets togstrekninger topper ordningen buss for tog og dårlig informasjon ved avvik, lista over hva NSBs kunder er minst fornøyd med.

– Her får vi regelrett strykkarakter, medgir salgs- og markedsansvarlig ved Østfoldbanen, Terje Andersen.

Klager på service og punktlighet

NSB presenterte onsdag resultatet av den årlige kundeundersøkelsen og den viser at det var totalt 62 millioner reiser i fjor.

På en av landets mest trafikkerte strekninger, Østfoldbanen, har antall passasjerer økt de siste 12–13 årene, og kapasiteten er sprengt.

– Vi synes jo det er hyggelig at kundene har tillit til oss, men vi ser jo at vi har en del køkjøring inn mot Oslo og det er trangt om plassen. Vi klarer ikke å nå målet vårt på punktlighet, forteller Andersen

Terje Andersen

PÅ ALVOR: Terje Andersen ved Østfoldbanen sier de tar kundenes tilbakemeldinger på alvor.

Foto: Odd Skjærdal / NRK

NSBs kunder klager mest på ordningen buss for tog, servering og punktlighet.

Andersen sier de tar kundenes tilbakemeldinger alvorlig.

– Når det gjelder punktlighet er vi veldig opptatt av dialogen med Jernbaneverket om signalfeil eller feil med strømledninger. Samtidig som NSB må bli gode på planlegging. Vi må sikre logistikken og unngå at hvis et tog får trøbbel så forplanter dette seg, sier han.

De vil også se på serveringstilbudet.

– Vi ser jo at kundene forventer mer enn en lefse på de lange strekningene våre, så dette gjør vi noe med i disse dager.

Har møter med pendlerne

Verst hagler kritikken mot tilbudet buss for tog.

– Her får vi beskjed om å skjerpe oss, vi får regelrett strykkarakter. Det er krevende når togene våre stopper opp og vi skal ha mange kunder over i busser. Når kundene våre er så tydelige, må vi få kontroll. Her jobber vi tett opp mot veimyndighetene, sier han.

I tillegg har NSB hatt møter med pendlerforeninger og vært i dialog om hvordan problemene kan løses.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tørrkokte kjele

    Nødetatene rykket i natt ut til Hæraveien i Mysen, etter melding om en tørrkokt kjele. Det skal ha vært mye røyk, men ingen åpne flammer. Kjelen ble båret ut, og eier av leilighet ble kjørt til legevakta for sjekk.

  • Tar over en krevende jobb

    Det blir en stor og krevende oppgave å drive Sykehuset Østfold videre. Det sier Irene Dahl Andersen, som fra i morgen blir konstituert direktør ved sykehuset. Just Ebbesen trakk seg som direktør i går. Nå må alle stå sammen for å få orden, sier Irene Dahl Andersen.

    Irene Dahl Andersen
    Foto: NRK