NRK Meny
Normal

Risikerer ett år i fengsel etter PC-tyveri

Mannen som ble tatt for tyveri av en PC på Amfi Moss ble nylig dømt til å utføre samfunnsstraff. Nå er det fare for at dommen blir gjort om til en lengre fengselsstraff.

Graabak spurter til stafettgull

Jørgen Graabak spurtet Norge inn til gull foran Tyskland og Fabian Riessle. Men det gikk de handlende på Amfi Moss glipp av.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Handlende på kjøpesenteret Amfi Moss ble snytt for OL-gullet i kombinert torsdag ettermiddag. Ved 12.30-tiden fikk politiet i Østfold inn en melding fra vektere på kjøpesenteret Amfi Moss om at en mann hadde stjålet en bærbar PC fra senteret, kunne NRK.no melde i går.

Innrømmet tyveriet

Politiet fikk en beskrivelse av gjerningsmannen og dro deretter ut for å lete etter vedkommende. Ved totiden fant politiet i Moss en av sine kjenninger som passet med beskrivelsene av gjerningsmannen. Mannen ble pågrepet og innrømmet tyveriet.

– Denne kjenningen var nylig i retten og ble dømt til å utføre 360 timers samfunnsstraff. Dersom vilkårene for samfunnsstraff brytes, risikerer den dømte å måtte sone den subsidiære fengselsstraffen, forteller krimsjef Jan Pedersen ved politiet i Moss.

I retten i dag

I dette tilfellet er den subsidiære straffen ett år i fengsel.

– Vi skal i retten med mannen i løpet av dagen, så får vi se hvordan tingretten vurderer dette, sier Pedersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • – Ekteparet var ikke tilfeldig mål

    Et ektepar i Rygge ble natt til mandag utsatt for et grovt hjemmeran. Politiet jobber nå etter en teori om de ikke var et tilfeldig mål. – Vi føler oss sikre på at naboer og alle andre i Østfold kan sove trygt om natten, sier politiadvokat Anders Svarholt til Moss Avis.