Normal

Paulsen kjører i SEAT Leon Eurocup

Fredrikstad-gutten Stian Paulsen (22) er klar for nye utfordringer og debuterer i SEAT Leon Eurocup.

Stian Paulsen

Stian Paulsen fra Fredrikstad er klar for nye eventyr, når han nå skal debutere i SEAT Leon Eurocup.

Foto: KNA

Racerføreren Stian Paulsen (22) fra Fredrikstad har spesialisert seg på å kjøre såkalte merkescuper rundt om i Europa, og er nå klar for nye utfordringer når han er skal debutere i SEAT Leon Eurocup.

Hele 27 førere er påmeldt i Eurocupen, som kjøres sammen med VM-serien World Touring Car Championship (WTCC). Det blir 12 løp totalt, fordelt på seks runder med to finaler i hver runde, med Monza som det absolutte høydepunktet for Paulsen.

– Det er bare å innse at dette er det råeste jeg har kjørt løp med noen gang. Jeg føler en blanding av forventning, glede og litt frykt foran debuten på Monza, sier Paulsen til bilsport.no

Splitter ny bil

Paulsen har tidligere kjørt VW Polo Cup i Tyskland og Renault Clio Cup i Belgia, men disse bilene har ikke vært i nærheten av bilen han nå skal mestre - en splitter ny SEAT Leon.

– Bilen er helt ny. Vi hentet den hos SEAT-fabrikken i Barcelona for en snau uke siden, og jeg må innrømme at jeg vil bruke denne første helgen til å gjøre meg kjent med den. Jeg har ikke satt meg noen sportslig målsetting for helgen, men jeg skal ikke bremse feltet heller, gliser en spent 22-åring.

Terminlisten for SEAT Leon Eurocup

 • 23. mai, Monza, Italia
 • 20. juni, Zolder, Belgia
 • 18. juli, Brands Hatch, Storbritannia
 • 1. august, Brno, Tsjekkia
 • 5. september, Oschersleben, Tyskland
 • 19. september, Valencia, Spania

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Får ikke ned broen

  Gangbroen mellom Fredrikstad sentrum og Værste er fortsatt ikke nede, melder Fredriksstad Blad. Broklaffen løfter seg for å slippe båter forbi, og har ikke kunnet senket seg igjen. En tekniker skal være på plass for å løse problemet.

 • Brann i frisørsalong

  4 personer fikk i seg røyk og måtte undersøkes av helsepersonell etter at det begynte å brenne i en frisørsalong i Fredrikstad i ettermiddag. Brannen ble raskt slukkes melder politiet på Twitter.