NRK Meny
Normal

Preking i solveggen

To østfolddamer med tjukke L-er og med slagside mot det joviale skal snakke til hele landet hver helligdag i påsken.

Påskeprek

Lise Gro Andersen (t.v.) og Lotte Olsen skal sende trivelig og jovial radio i hele påsken.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

Hva får man når to østfoldinger skal lage påskeradio? Jo, da får man Påskeprek.

– Vi har lyst til å være et slags supplement til feriens påskeprek. Den prekinga du har på hytta ved sjøen, på fjellet. Når man tar en stopp med motorsykkelen eller kanskje i båten.

Lotte Olsen, den ene av de to programlederne, sitter med Lise Gro Andersen på vollene i Gamlebyen i Fredrikstad. Sammen skal de sende tre timer radio hver eneste helligdag, hele påsken. Fra et studio i NRK Østfold.

Tvungen eller fri Yatzy?

Og derfra kan de love eksperter som skal svare på de viktige påskespørsmålene, som for eksempel om det er tvungen eller fri Yatzy som er riktig eller hvor vidt det er lov å legge serier i kortspillet Idiot. Men også andre spørsmål, som for eksempel hvordan man skal klare seg på en 46 kvadratmeter stor hytte med den nye svigerfamilien.

– Og en irriterende, 14 år gammel sønn av den litt rare svogeren som har glemt å ta med mobilt bredbånd sånn at det garantert blir dårlig stemning, forteller Lotte.

Men lytterne skal også være viktige bidragsytere. Har du en god historie? En påskefortelling som alltid slår an, eller noe annet du har på hjertet du ønsker å dele? Da er dette programmet for deg.

Der folk er

Eggsjonglering

De er kanskje ikke verdensmestere i å sjonglere egg, men å sjonglere radio det kan damene!

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

– Vi ønsker å være der folk er! Vi har allerede vært på Norefjell, hos skibakkens helter. De som hjelper deg på heisen. Og de kunne fortelle at det faktisk er fedrene som er vanskeligst å ha med å gjøre. Overbekymret og overbeskyttende overfor barn som har stålkontroll. Så lenge de bare får prøve selv.

Og de lover at det ikke bare blir intern Østfold-humor, men også relevant radio for hele landet. Litt sånn som reiseradioen?

– Nei, nei, forteller Lise Gro.

– Dette blir helt forskjellig fra reiseradioen. Reiseradioen går for eksempel på sommeren. Også sendes det ikke fra Østfold. Også er det mange andre forskjeller også, men likheten er at vi lover å være minst like blide.

De to er dog svært bekymra for alle som programmet Påskeprek er tre timer andakt og preken. For det er ikke preken det er snakk om. Det er prek. Påskeprek.

Påskeprek går klokka 12:03, på Skjærtorsdag, Langfredag, 1. og 2. påskedag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.