NRK Meny
Normal

Påskeharen hedret de frivillige

Sju av Røde Kors frivillige i Østfold fikk en liten oppmerksomhet fra selveste påskeharen.

Påskeharen på Røde Kors-besøk

De sju frivillige som ble hedret på Hankø sammen med påskeharen. F.v. Odd Falmyr (Halden), Christian Mortensen (Sarpsborg), Gerd Dahlstrøm (Sarpsborg), Renate Olsen (Spydeberg), Irja Isaksen (Sarpsborg), Zane Brente-Brantina og Marina Orlova (begge fra Latvia).

Foto: Glenn Thomas Nilsen/Røde Kors

Gjennom kampanjen #gledenfrivillig ønsker Røde Kors å fortelle sine over 40.000 frivillige at den ulønnede innsatsen deres blir satt pris på.

Da 180 av de frivillige i Østfold var samlet til en omfattende kurshelg på Hankø i helgen, kom også påskeharen på besøk med gullmedaljer.

– Røde Kors er grunnlagt og bygget opp rundt frivillighet. Uten frivillige hadde vi ikke kunnet drive verken redningstjeneste eller omsorgsarbeid, sier Øyvind Bruflat, daglig leder i Østfold Røde Kors.

– På Hankø valgte vi ut et fåtall av mange hundre mulige frivillige som fikk en oppmerksomhet fra påskeharen som dukket opp i Østfold noen uker for tidlig. I selve påsken er haren opptatt med å gi honnør til alle Røde Kors frivillige som er på fjellet for å passe på alle turistene, fortsetter Bruflat.

De frivillige som ble hedret var:

 • Gerd Dahlstrøm og Irja Isaksen fra Sarpsborg Røde Kors for sin innsats med besøksvenn med hund.
 • Marina Orlova og Zane Brente-Brantina for sin innsats i Cesis, Latvia.
 • Odd Falmyr, Halden Røde Kors og beredskapsutvalget, for sin innsats i beredskapsarbeidet i Østfold.
 • Christian Mortensen, operativ leder i D-rådet
 • Renate Olsen fra Spydeberg Røde Kors

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dømt for rekruttering til IS

  Ubaydullah Hussain er i Borgarting lagmannsrett dømt til ni års fengsel blant annet for å rekruttere Thom Aleksander Karlsen fra Halden til terrororganisasjonen IS. Han er også dømt for IS-medlemskap og ytterligere ett tilfelle av terrorrekruttering.

  Ubaydulla Hussain
 • Skaug selger masse kopper

  Forfatter og artist Trygve Skaug fra Båstad i Trøgstad har solgt hele 20 000 poesikopper, melder Smaalenenes Avis.
  Trygve Skaug har laget krus med egen poesi på med så stort hell at han har annonsert to nye varianter som lanseres i februar.

  Trygve Skaug
  Foto: Kim Erlandsen / NRK