NRK Meny
Normal

Påskeharen hedret de frivillige

Sju av Røde Kors frivillige i Østfold fikk en liten oppmerksomhet fra selveste påskeharen.

Påskeharen på Røde Kors-besøk

De sju frivillige som ble hedret på Hankø sammen med påskeharen. F.v. Odd Falmyr (Halden), Christian Mortensen (Sarpsborg), Gerd Dahlstrøm (Sarpsborg), Renate Olsen (Spydeberg), Irja Isaksen (Sarpsborg), Zane Brente-Brantina og Marina Orlova (begge fra Latvia).

Foto: Glenn Thomas Nilsen/Røde Kors

Gjennom kampanjen #gledenfrivillig ønsker Røde Kors å fortelle sine over 40.000 frivillige at den ulønnede innsatsen deres blir satt pris på.

Da 180 av de frivillige i Østfold var samlet til en omfattende kurshelg på Hankø i helgen, kom også påskeharen på besøk med gullmedaljer.

– Røde Kors er grunnlagt og bygget opp rundt frivillighet. Uten frivillige hadde vi ikke kunnet drive verken redningstjeneste eller omsorgsarbeid, sier Øyvind Bruflat, daglig leder i Østfold Røde Kors.

– På Hankø valgte vi ut et fåtall av mange hundre mulige frivillige som fikk en oppmerksomhet fra påskeharen som dukket opp i Østfold noen uker for tidlig. I selve påsken er haren opptatt med å gi honnør til alle Røde Kors frivillige som er på fjellet for å passe på alle turistene, fortsetter Bruflat.

De frivillige som ble hedret var:

 • Gerd Dahlstrøm og Irja Isaksen fra Sarpsborg Røde Kors for sin innsats med besøksvenn med hund.
 • Marina Orlova og Zane Brente-Brantina for sin innsats i Cesis, Latvia.
 • Odd Falmyr, Halden Røde Kors og beredskapsutvalget, for sin innsats i beredskapsarbeidet i Østfold.
 • Christian Mortensen, operativ leder i D-rådet
 • Renate Olsen fra Spydeberg Røde Kors

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vant årets lærebedrift

  Touch frisør og parfymeri i Fredrikstad fikk prisen for årets lærebedrift i Østfold, av 15 foreslåtte kandidater. Det er yrkesopplæringsnemnda i Østfold Fylkeskommune som gir ut prisen.

 • Avlyser hestestevner

  Alle stevner med hest i Østfold er avlyst frem til høsten på grunn av et pågående ubrudd av salmonella, blant annet Østfoldmesterskapet i sprang. Salmonella smitter mellom mennesker og hester.