NRK Meny
Normal

Party-Ludvig: – Slitsomt å være kjendis

8-åringen har sjarmert hele landet med sin «Erre herre er party?», men egentlig synes han oppmerksomheten er litt masete.

Ludvig Antonio Jacobsen

Sjarmøren Ludvig Antonio Jacobsen liker å slappe av i hengekøya hjemme, langt unna kjendislivet.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Jeg blir litt sur når jeg må være med på ting som jeg ikke vil være med på, forklarer Ludvig Antonio Jacobsen.

Jenny Skavlan og Erik Solbakken var så morsomme og passet så veldig på meg.

Ludvig Antonio Jacobsen

– Ble litt sur

Han ble kjent over natten med videoen «Erre herre er party?» som han tok før han skulle i bursdag til noen jenter i klassen. Siden den gang har arrangementene stått i kø. Han åpnet Melodi Grand Prix og denne uken var han med på en innspilling på Allsang på grensen på Fredriksten festning i Halden. Det synes han var litt skummelt.

Ludvig Antonio Jacobsen

Med utsikt over grønne enger, puster Ludvig ut hjemme når han ikke opptrer.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Jeg hadde egentlig ikke lyst og ble bare kastet ut i det, men det gikk jo bra med en gang jeg satt meg ved trommene, forteller han.

For selv om han både fremstår som voksen og pratsom, er han egentlig en gutt som ikke liker så mye oppmerksomhet.

– Jeg ble litt sinna da pappa hadde lagt ut videoen av meg. Jeg trodde han bare hadde filmet med videokamera. Men det hadde han jo ikke. Da ble jeg sur. Det tok jo bare to dager, så smalt det. Pappa fikk hundrevis av meldinger, smiler han.

Åtte år gamle Ludvig Antonio sjamerer på bursdagen sin

Sangen fant han på mens han var på do, og skulle bare være litt morsom for pappa.

– Mye trøkk

Så langt har det morsomste vært å åpne Melodi Grand Prix, forteller han og forteller at det var flere grunner til nettopp det.

– Det var så veldig mye trøkk og at det var gøy det jeg skulle gjøre. Jenny Skavlan og Erik Solbakken var så morsomme og passet så veldig på meg.

Men det har ikke manglet på opplevelser. Også to andre show har han bitt seg merke i.

– Jeg var på Folketeateret, det var gøy og så var jeg hos en som heter Arvid, han er sjef i Norge for DC. Jeg fikk fire par sko, to t-skjorter og capser i tillegg til hettejakker, flirer han fornøyd.

Hvordan er det egentlig å være kjendis?

– Det er veldig slitsomt, mye mer slitsomt enn man tror. Jeg er lei. Det blir så mye mas og det kommer så brått på. Da sier jeg til pappa at «ahh» nå er det litt mye.

Ludvig Antonio Jacobsen i Fredrikstad åpnet kveldens Melodi Grand Prix med internetthiten «Erre herre er party?».

Han forteller at pappa sier det er viktig at han holder avtalene og da kan han bli litt furten, forteller han.

– Det er liksom ikke sikkert at jeg har så veldig lyst, og da blir jeg litt sur og føler at pappa tvinger meg, forklarer Ludvig.

Hva er det du liker å gjøre da?

Pappa Truls-Petter Jacobsen følger nøye med når Ludvig intervjues og sier til NRK at det har vært enorm pågang for sønnen.

– Vi har sagt nei til det meste av forespørsler og vi som foreldre opplever at for «hvert fantastiske tilbud», kommer det også ti nye bekymringer, sier han.

For dem har det vært viktig å være veldig nøye med hva han har fått være med på.

– Jo det skal jeg fortelle deg. Det er å kjøre med den fjernstyrte båten min og være på hytta i Søgne. Dit drar vi hver sommer og det er moro. Da koser vi oss skikkelig.

I tillegg til å kose seg på ferie, leker han med broren sin Albert og søsteren Signe i naturskjønne omgivelser utenfor Fredrikstad.

Ludvig og Albert Jacobsen

Ludvig og broren Albert finner på mange sprell hjemme i Torsnes i Fredrikstad.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Han er ikke sikker på om han kommer til å bli sangstjerne når han blir stor, men han kommer garantert til å være entertainer.

– Ja, jeg skal spille i band og så skal jeg spille gitar og bass, sier han med et stort smil.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.