NRK Meny
Normal

Pappa Brynildsen smadret bilen i Sverige

Mens Eyvind Brynildsen kjører for pallplass i Rally Sverige kan eventyret være over for pappa Per Brynildsen.

Per Brynildsen vraket bilen i Sverige

Bilen til Per Brynildsen og Roy Espen Olsen fra Våler fikk materielle skader i utforkjøringen.

Foto: Privat

– Vi kom over et stort, men helt ufarlig hopp, inn til Kirkenær arena. Vi hoppet ganske langt og landet på utsiden av veien. Der er det en jordvoll hvor vi bråstoppet, sier Brynildsens kartleser Roy Espen Olsen, som forøvrig er faren til motorsport-talentet Dennis Olsen fra Våler.

Per Brynildsen vraket bilen i Sverige

- Vi håper at skadene ser verre ut enn de er, sier kartleser Roy Espen Olsen.

Foto: Privat

Bilen fikk tilsynelatende store skader i smellen, og rally-kameratene Olsen og Brynildsen måtte bryte allerede etter rallyets sjette fartsprøve.

Men de håper at bilen lar seg reparere i løpet av kvelden.

Er det et reelt håp om at gamlekara kommer seg på skauen igjen i morgen?

– Vi håper på det. Vi skal i hvert fall få bilen på service, også satser vi på at det ser verre ut enn det er. Jeg tror ikke det er så galt, faktisk. Klarer vi å få bilen i orden til klokka 2 i natt, så er vi med igjen i morgen tidlig, sier Olsen.

Hvordan var det å kjøre på svenske veier før smellen?

– Det er deilig. Fy søren, vi har hatt noen fine prøver her. Jeg likte kanskje Finnskogen i Norge best, det er flott vei, det gikk fort. Det er skikkelig moro!

For Brynildsen junior går det langt bedre i svenskerallyet. Etter at seks fartsprøver var ferdigkjørt lå han på tredjeplass sammenlagt i sin klasse WRC2.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har kontroll på brannen i Sarpsborg

    Politiet melder at brannvesenet nå har kontroll på brannen i Sefa-bygget i Sarpsborg. Det lokale brannvesenet får bistand av mannskaper fra flere andre kommuner i Østfold.

    Laster Twitter-innhold