NRK Meny
Normal

Panter-slakt i USA

Pink Panter 2, som er Harald Zwarts dyreste filmproduksjon, får slakt av amerikanske anmeldere.

Steve Martin

Steve Martin i hovedrollen som den klønete politidetektiven Jacques Clouseau er en av stjernene i Harald Zwarts siste og dyreste film.

Foto: Foto/Copyright: 20th Century Fox

"Pink Panther 2" hadde en stjernespekket premiere i New York natt til onsdag.

Kjente navn som Steve Martin, Andy Garcia og John Cleese medvirker i filmen, og det meste skulle ligge til rette for suksess.

Men de første anmeldelsene av filmen, som skal ha Europa-premiere i Fredrikstad, er langt i fra lovende, skriver Fredriksstad Blad.

LES OGSÅ:

Panterpremiere i Plankebyen
Harald Zwart lager Pink Panther 2

Kjedelig og forutsigbar

Harald Zwart

For Harald Zwart representerer Pink Panther 2 filmen ytterligere en fjær i sin allerede kraftig fjærprydede hatt. Ingen norsk regissør har noensinne hatt hånd om en så påkostet produksjon.

Foto: Peter Kramer / AP

Cinemablend.com gir i sin anmeldelse av filmen to av fem oppnåelige stjerner.

" Skuespillerne i filmen hadde alene gjort enhver film verdt å se. Enhver film bortsett fra Den rosa panteren 2 ", heter det i anmeldelsen.

Videre skriver Cinemablend.com " Filmen er en kjedelig og forutsigbar komedie som enten sløser med skuespillernes talent eller overlater dem til å håndtere et hakkete og episodisk manus ".

Latteren som forsvant

Anmelderen i Orlando Sentinel er ikke fullt så kritisk i sine vendinger, selv om filmen ikke får mer enn to av fem stjerner, skriver Fredriksstad Blad.

Fokus fra Orlando Sentiel rettes mot hovedrolleinnehaver Steve Martins fravær av innsats.

" Martin har ennå ikke gjort seg bryderiet med å lære seg en liksomfransk aksent. Klippingen kan ikke skjule at de enkleste stunts gjøres av fyrer i snøhvite parykker ".

I britiske The Guardian har filmskribent Anna Picard kun sett traileren til Den Rosa Panteren 2, men avisen levner ikke filmen mye ære.

Overskriften fra The Guardian er " Den Rosa panter 2 og latteren som forsvant ". Der plukker anmelder Picard traileren hun har sett i stykker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta ligger under

    Etter en periode mellom Sparta og Lillehammer står det 1–0 til bortelaget. Kampen er den tredje semifinalen i sluttspillet.

  • Trafikkulykke i Eidsberg

    Det har vært en trafikkulykke mellom to biler på Hærland i Eidsberg. Nødetatene er på vei.