NRK Meny
Normal

Pangåpning av VIF ødela FFK-kvelden

En feiende flott åpning var nok for Vålerenga til å ta tre poeng mot Fredrikstad mandag kveld.

Vålerenga-spillerne jubler.

Jubel etter at Dan Thomassen har scoret og gitt Vålerenga 1-0.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

For Vålerenga åpnet det best mulig. Laget tok ledelsen før det første minuttet var gått.

Allan K. Jepsen, som hadde en stor Ullevaal-kveld, slo et frispark fra 30 meter, ballen gikk gjennom hele FFK-forsvaret og Dan Thomassen satte den i mål. FFK var på gyngende grunn i åpningsminuttene.

2-0 kom etter nok en perfekt Jepsen-innlegg som Gunnar H. Thorvaldsson ekspederte kontant i mål.

Lamslåtte

Fredrikstad hadde naturligvis forberedt seg på noe helt annet.

Laget ønsket å true bakrommet til et angripende hjemmelag, og startet med hurtige Brian West på topp som skulle true bakrommet, men etter scoringene lå VIF lavt og kompakt og spillerne var i tillegg aggressive i presset mot FFK-spillerne.

Etter scoringene virket FFK-spillerne lamslåtte og det gikk en halv omgang før FFK klarte å løfte laget og etablere et slags spill på VIFs banehalvdel.

Vålerengas Bojan Zajic (t.v.) i duell med Fredrikstads Ardian Gashi.

Vålerengas Bojan Zajic (t.v.) i duell med Fredrikstads Ardian Gashi.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kunne ha scoret flere

Vålerenga kunne ha scoret flere mål. I 2. omgang hadde Daniel Fredheim Holm og Jan Derek Sørensen store sjanser som burde gitt mål.

Også Fredrikstad hadde muligheter, men det var kvelden som lite stemt.

FFK hadde ballen mye på VIFs banehalvdel, men det var bare en sjelden gang laget klarte å komme til en avslutning. Hjemmelaget hadde full kontroll og truet i tillegg med å komme på overganger når de fikk muligheten.

Først da Raymond Kvisvik kom på banen klarte FFK å skape noen farligheter da Kvisvik ved et par anledninger viste fram den presise venstrefoten.

Han hadde i tillegg en god mulighet til å score selv, men avslutningen kom med den høyre foten og gikk utenfor fra kort hold.

VIF kontrollerte kampen i stor grad og vant til slutt fortjent.

Shaaban ut med skade

Rami Shaaban i FFK-målet fikk en liten strekk da han skled på det sleipe Ullevaal-gresset og tok ingen sjanser på å fortsette. Men han regner med å være klar igjen til neste kamp mot Rosenborg i Fredrikstad.

Morgan er en av dem

Fredrikstad-direktør Morgan Andersen, som er  tiltalt for dokumentfalsk , fikk støtte fra tilreisende Fredrikstad-fans før kampen. En banner med teksten "Morgan er en av oss" dekket det meste av FFK-svingen.

Klanen svarte med "Han er en av dem" med en tegning av en person bak lås og slå. 

Klatret forbi FFK

Vålerenga sikret seg tre poeng og klatret med det forbi FFK på tabellen. Fredrikstad ligger nå på en åttendeplass med 29 poeng. Det er fem kamper igjen av årets eliteserie.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha østersdugnad langs kysten

    Tusenvis av oss ble med for å rense strendene for søppel, nå vil Oslofjordens Friluftsråd ha folk til å plukke stillehavsøsters. Arten har etablert seg med rekordfart langs hele Østfoldkysten. Friluftsrådets direktør Rune Svensson håper folk stiller opp på denne ryddeaksjonen også.

    Hånd med stillehavsøsters
    Foto: Trausti Sigurdsson
  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.