Pallplassen glapp for Petter

Petter Solberg kjørte inn til en fjerdeplass i Rally Wales. Henning Solberg og Mads Østberg måtte bryte.

Petter Solberg i Rally Wales
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Kilde: NTB/NRK

Petter Solberg holdt stø kurs mot fjerdeplassen gjennom alle dagens fartsprøver og endte tilslutt 1,59 minutter bak vinneren Sebastien Loeb.

Finnen Jari-Matti Latvala lå lenge i tet, men måtte tilslutt gi opp kampen mot franskmannen.

Daniel Sordo tok tredjeplassen, 1,26 minutter bak Loeb.

Henning Solberg lå på sjetteplass i sammendraget før den 18. fartsprøven, men et ødelagt bakhjul tvang nordmannen til å bryte.

Skuffet Østberg

Mads Østberg var i ferd med å gjøre sitt beste VM-løp, men tekniske problemer satte en stopper for ham under lørdagens fartsprøver.

LES: Østberg kjemper i toppen

Teamsjef Morten Østberg legger ikke skjul på at alle problemene i helga føles bittert.

- For første gang skulle vi kjøre for å få et bra resultat i VM. Gutta var på vei til å gjennomføre alt etter planen, og så skjer dette. Jeg synes vi har lov til å være skuffet, skriver han i en pressemelding.

Ut av veien

Teamsjefen forteller at det var motoren som tilslutt sa stopp.

- De merket problemer med fremdriften på bilen tidligere på prøven, så noe var opplagt galt. Gassen kuttet, selv om pedalen var trampet i bunn. På vei inn i en full høyre, som nyper tverr med en skrent, kutter motoren. Bilen drifter rett ut av veien, forteller.

Etter gårsdagens fartsprøver ga Petter Solberg uttrykk for at han slet på det isete føret.

- Veiene er isete og det er der jeg taper tid. De andre stedene kjører jeg like fort eller fortere enn de andre, sa Solberg til swrt.com.
For Sebastien Loeb er rallyet i Wales bare en gjennomkjøring før han kan motta VM-trofeet etter helgens avsluttende runde.

NRK anbefaler

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Utvist smugler tatt på nytt

  En 36 år gammel polakk må sone et år i fengsel, etter at han ble stanset på Svinesund med 72 liter brennevin og 676 liter øl i bilen i midten av juni. Fjorten dager tidligere ble mannen utvist fra Norge, etter at han var blitt tatt for smugling. I Halden tingrett forklarte mannen at han skulle få 1000 zloty, tilsvarende 2.200 kroner, for å kjøre bilen over grensen.

 • Drakk øl og flyttet bilen

  Flytting av en feilparkert bil fikk store konsekvenser for en 20 år gammel Fredrikstad-mann. Mannen flyttet bilen 30 meter etter å ha drukket fire halvlitere med øl. Et vitne varslet politiet om kjøringen, og prøven som ble tatt viste en promille på 1,15. Fredrikstad tingrett har gitt mannen en betinget dom på fengsel i 18 dager og en bot på 10.000 kroner. 20-åringen mister førerkortet for en periode på 20 måneder.

 • Kan spare store summer

  Arbeidene med å gjøre innseilingen til Borg havn i Fredrikstad kan bli flere hundre millioner kroner billigere enn tidligere beregnet. Borg havn mener innseilingen kan være 130 meter bred i stedet for 150 meter som tidligere planlagt. Dette vil spare store summer.

  Hele prosjektet har tidligere blitt anslått å koste opp mot én milliard kroner.

  Innseiling Borg havn
  Foto: Rainer Prang