Pallplassen glapp for Petter

Petter Solberg kjørte inn til en fjerdeplass i Rally Wales. Henning Solberg og Mads Østberg måtte bryte.

Petter Solberg i Rally Wales
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Kilde: NTB/NRK

Petter Solberg holdt stø kurs mot fjerdeplassen gjennom alle dagens fartsprøver og endte tilslutt 1,59 minutter bak vinneren Sebastien Loeb.

Finnen Jari-Matti Latvala lå lenge i tet, men måtte tilslutt gi opp kampen mot franskmannen.

Daniel Sordo tok tredjeplassen, 1,26 minutter bak Loeb.

Henning Solberg lå på sjetteplass i sammendraget før den 18. fartsprøven, men et ødelagt bakhjul tvang nordmannen til å bryte.

Skuffet Østberg

Mads Østberg var i ferd med å gjøre sitt beste VM-løp, men tekniske problemer satte en stopper for ham under lørdagens fartsprøver.

LES: Østberg kjemper i toppen

Teamsjef Morten Østberg legger ikke skjul på at alle problemene i helga føles bittert.

- For første gang skulle vi kjøre for å få et bra resultat i VM. Gutta var på vei til å gjennomføre alt etter planen, og så skjer dette. Jeg synes vi har lov til å være skuffet, skriver han i en pressemelding.

Ut av veien

Teamsjefen forteller at det var motoren som tilslutt sa stopp.

- De merket problemer med fremdriften på bilen tidligere på prøven, så noe var opplagt galt. Gassen kuttet, selv om pedalen var trampet i bunn. På vei inn i en full høyre, som nyper tverr med en skrent, kutter motoren. Bilen drifter rett ut av veien, forteller.

Etter gårsdagens fartsprøver ga Petter Solberg uttrykk for at han slet på det isete føret.

- Veiene er isete og det er der jeg taper tid. De andre stedene kjører jeg like fort eller fortere enn de andre, sa Solberg til swrt.com.
For Sebastien Loeb er rallyet i Wales bare en gjennomkjøring før han kan motta VM-trofeet etter helgens avsluttende runde.

NRK anbefaler

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 150 km/t i 90-sonen på E18

    En 20 år gammel mann er dømt til å utføre 18 timer samfunnsstraff, etter at han ble tatt for å kjøre i over 150 kilometer i timen i 90-sonen på E18 i Eidsberg. Kjøringen fant sted i midten av mars. Påtalemyndigheten foreslo 14 dager ubetinget fengsel for 20-åringen, men Heggen og Frøland tingrett valgte å ta hensyn til at mannen går på skole og ønsket å unngå avbrudd i utdanningen.

  • Elyounoussi på vei til Hellas

    Tarik Elyounoussi er på vei fra tysk til gresk fotball. Det skriver Aftenposten, som forteller at Olympiakos og Athen kan bli ny adresse for østfoldingen. I en tekstmelding til Aftenposten bekrefter 28-åringen at Hoffenheim og Olympiakos er i forhandlinger. Etter det avisen forstår, er han på vei til Aten for å gjennomføre en medisinsk sjekk i dag.

    Tarik Elyounoussi
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen