NRK Meny
Normal

Pålegg solgt ved grensen tilbakekalles

Produkter fra den danske påleggsprodusenten «Tulip» blir nå tilbakekalt i Sverige, etter funn av listeriabakterier. Noe av dette pålegget er solgt langs grensen til Norge.

Pålegg

De som har handlet pålegg fra Tulip ved grensen i det siste bør sjekke om det er tilbakekalt.

Foto: Maria Kristina Vevang/NRK

Det er funnet spor av listeria i et parti som er solgt i Sverige, melder produsenten på sine hjemmesider.

De bakteriemengdene som er påvist så langt skal, ifølge produsenten, være så små at de som har spist av maten hittil ikke skal risikere å bli syke.

Bakterien utvikler seg

– Listeria kan vokse i produktet, derfor kan en svært liten mengde listeria i løpet av holdbarhetsperioden øke til en mengde som kan utgjøre en risiko. Våre beregninger viser at denne risikoen først oppstår mot slutten av holdbarhetsperioden. Derfor ønsker vi at varene skal bli destruert innen de utgjør en risiko for forbrukerne, sier kvalitetsdirektør i Tulip Food Company, Michael Larsen.

Gjelder enkelte produkter

Tilbakekallingen i Sverige gjelder Schächter Luftikus, Schächter Bauernskinke, Tulip kokt oppskåret påläggsskinke og Tulip rökt oppskåret påläggsskinke. Tilbakekallingen gjelder bare produkter med spesielle holdbarhetsdatoer, de er listet opp på produsentens nettsider.

Ifølge avisen Aftenbladet er det samlet 5000 kilo kjøttvarer som blir tilbakekalt fra den svenske markedet. Ifølge avisen er varene solgt i noen av ICAs forretningen i Sverige og i noen mindre butikker på grensen mellom Norge og Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: