Ikke skremt vekk fra Norway Cup

Etter gårsdagens terroralarm er det ikke lenger så rett frem for Silje og Alex å pakke bagene sine til helgas Norway Cup likevel.

Norway Cup Alex og Silje

Alex (tv) og Silje mener de hadde fått lov til å si nei til å dra, men føler også forventningene fra familie og lagkamerater.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

– Litt stor, kanskje, men. Håper jeg får plass til alt. Sier Silje Ingvaldsen Aasgaard, og ser på den store haugen som ligger på bordet foran henne og venninnen og lagkameraten Aleksandrina, eller Alex Christiansen.

De er begge 14 år gamle, spiller fotball for Trosvik IF og har lenge sett fram til minst fem kamper på Ekebergsletta fra søndag og i hvert fall fram til torsdag.

Men så kom gårsdagen.

Nå må jentene også forholde seg til hva nå en 'konkret men ikke spesifikk terrortrussel' er, eller kan vise seg å være.

Les også:

Tenkte straks på Norway Cup

Norway Cup pakker sko

ER det plass til alt? Silje og Alex fra Trosvik IF pakker til helgas Norway Cup – med tanker om terrortrusler i bakhodet.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

– Da jeg sto opp i går så jeg det med terrortruslene, sier Silje.

– Da tenkte jeg med en gang på åpningsshowet til Norway Cup, før det ble snakket om dette i media. Men så sier Norway Cup-folka at det vil gå som vanlig.

– Jeg er fortsatt litt redd for at det skal skje noe. Men de sier at det kommer til å gå bra. Jeg er litt redd, men jeg tror det skal gå bra, fortsetter Silje.

Lov å være litt redd

Jentene er klare for å dra, men det er litt skummelt. Og det må da være lov å være litt redd?

– Når vi hører så mye om det så er det jo rart hvis du ikke reagerer med litt redsel. At du ikke bryr deg, svarer Silje.

Ifølge VG har ingen lag så langt trukket seg fra Norway Cup. Begge jenter har fått lov å dra, men de har tenkt på om de bør si nei. Og om de kan si nei, og om de tør si nei.

– Jeg er ikke noe redd for det egentlig, sier Alex.

– Jeg føler og at jeg kan si nei, men jeg vil jo ikke skuffe laget heller. Hvis det blir veldig få av oss, så blir det vanskelig for laget.

– Jeg tror det vil være mye vakter som passer på, så jeg tror ikke foreldrene mine har så mye mot det.

Måtte tenke på det

Siljes mor er trener. Hun har fortalt Silje at de på Norway Cup vet hva de snakker om.

Men Silje måtte ta en tenkepause.

– Jeg vurderte faktisk å si at jeg ikke ville. Siden de første beskjeden vi fikk var at de var usikre. Da sa jeg at jeg ikke var så sikker på at jeg ville være der, i hvert fall under åpningsshowet.

– Føler du at du kan si nei, hvis du vil?

Ja, jeg føler at jeg kan det. Men det vil også skuffe mamma litt, hvis dette skal ta meg vekk derfra når de sier de har kontroll. Det er jo ikke akkurat gratis å dra dit heller, jeg har fått veldig mye av henne for å kunne dra.