NRK Meny
Normal

Pågrep mistenkt raner etter 20 minutter

Klokken 16:45 gikk ransalarmen i Halden. Klokken 17:05 ble antatt gjerningsmann pågrepet.

En Joker-butikk sentralt i Halden var åstedet, der en mann truet til seg tobakksvarer. Hvordan ranet skjedde ønsker ikke operasjonsleder Terje Marstad å gå i detaljer om enda, siden den mistenkte ikke er avhørt. Mannen er polsk borger, men har vært bosatt i Østfold en stund. Han er ikke kjent for politiet fra før.

En av de tingene politiet skal avklare er om mannen kan knyttes til andre nylige hendelser i Halden.

Politiet er imidlertid klare på at dette var et ran, selv om det Marstad omtaler som et redskap mannen brukte ikke var av den livsfarlige typen.

– Det handler jo litt om hvordan de det går ut over oppfatter en slik situasjon. De ansatte ble skremt, men de er fysisk ikke skadet, sier Marstad.

20 minutter etter ransmeldingen «påtraff», som politiet kaller det, de en polsk mann i 20-årene og satte ham i forbindelse med ranet. Det ønsker ikke operasjonsleder Marstad heller å si så mye om foreløpig, utover at de har dyktige politifolk i Halden, med viktig lokal kunnskap.

– Vi snakket med de ansatte i butikken, spanet litt rundt i byen, og fant riktig person, sier Marstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte tilbake til Sverige

    Svensk politi ble varslet etter at en bilist stakk fra tollerne på Svinesund og kjørte tilbake til Sverige. Politiet oppdaget bilen ved Strømstad. Tollerne fant 606 liter øl i bilen. Skiltene var stjålet. Den polske bilføreren (37) ble arrestert av svensk politi.

    Beslag av alkohol
    Foto: Tolletaten
  • Mats Fredriksen til Elverum

    Mads Fredriksen er i dag ansatt som ny daglig leder i Elverum Håndball. Fredriksen har de to siste årene vært daglig leder i Halden Topphåndball. 29-åringen sier han ikke kunne la muligheten gå fra seg da han fikk jobbtilbud i Norges beste håndballklubb.